Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Архів новин

Щиро вітаємо із Днем Конституції України!
У цей день, 1996 року, Верховна Рада України прийняла Основний Закон, який наголошує на абсолютній цінності людини, її життя та здоров'я, честі й гідності, недоторканності та безпеки. Наша держава зараз переживає складні часи, тому від згуртованості кожного з нас залежать подальший шлях України до демократичних перетворень, формування національної свідомості та патріотизму.
28.06.2024

Літня бізнес-школа в Острозькій академії
Упродовж 25-27 червня в Національному університеті «Острозька академія» відбулася Літня бізнес-школа НаУОА для учнів 9-11 класів, яку організувала кафедра фінансів, обліку і аудиту.
27.06.2024

БОГДАН БОДНАРУК: AB IMO PECTORE (на вшанування пам’яті про Світлу Людину)
Національний університет «Острозька академія» із глибоким сумом сприйняв скорботну звістку – відійшов у засвіти знаний діяч української громади в Америці, популяризатор української мови, історії та культури, щирий патріот України, меценат, доктор Богдан Боднарук.
27.06.2024

Волонтери Музею історії НаУОА взяли участь у міжнародній молодіжній програмі в Польщі
З 16 до 22 червня студенти-волонтери Музею історії НаУОА на запрошення Молодіжного товариства гміни Плужніца (Польща) взяли участь у міжнародному проєкті «Uncover & discover, a journey through the history», що об’єднав 16 молодих людей з України й Польщі.
26.06.2024

Острозька академія зберегла високі позиції у THE Impact Rankings 2024
Британське видання Times Higher Education опублікувало рейтинг, що оцінює вплив університетів на соціальний та економічний розвиток (University Impact Rankings 2024). Цей рейтинг демонструє, як сектор вищої освіти у всьому світі працює на досягнення Цілей сталого розвитку (ЦСР) ООН. У ньому взяли участь 1963  університетів із понад 100 країн світу, зокрема 42 українських ЗВО.
25.06.2024

Студенти Острозької академії відвідали концерт із нагоди закриття фестивалю «Рівненські класичні резиденції»
20 червня викладачі і студенти Національного університету «Острозька академія» відвідали концерт із нагоди закриття фестивалю «Рівненські класичні резиденції». Захід відбувся за участі відомої оперної й камерної співачки, солістки Польської Королівської Опери Ольги Пасічник, Народного артиста України Йожефа Єрминя, академічного камерного оркестру РОФ, композиторки Богдани Фроляк.
24.06.2024

В Острозькій академії говорили про відносини України-ЄС перед обличчям глобальних викликів
У межах Центру досконалості ім. Жана Моне програми Еразмус+ «Хаб європейських рішень» No101127578 — HEUS — ERASMUS-JMO-2023-HEI-TCH-RSCH 19-20 червня в Національному університеті «Острозька академія» відбувся Міжнародний форум «Відносини України-ЄС перед обличчям глобальних викликів», який став місцем для обговорення актуальних тем, пов'язаних із розвитком і співпрацею між Україною та Європейським Союзом.
21.06.2024

Вічна памʼять Галині Миколаївні Вокальчук
Колектив катедри української мови і літератури Острозької академії висловлює щирі співчуття рідним та колегам із приводу смерти професорки, докторки філологічних наук Галини Миколаївни Вокальчук.
21.06.2024

В Острозькій академії вручили іменні гранти Фонду імені Дарії Муцак-Ковальської та Михайла Ковальського
20 червня в Національному університеті «Острозька академія» відбулося вручення іменних грантів Фонду іменні Дарії Муцак-Ковальської та Михайла Ковальського (Торонто, Канада).
20.06.2024

Corporate Finance Fundamentals (online course): advance your skills and enhance your credibility
Відкрито набір на онлайн-курс Corporate Finance Fundamentals від Berkeley School of Law! Це чудова пропозиція підвищення професійних компетентностей для тих, хто хоче більше дізнатися про корпоративні фінанси, краще навчитися розуміти і розмовляти мовою бізнесу!
20.06.2024

В Острозькій академії відзначили 100-річчя з дня народження Петра Андрухова
19 червня в Науковій бібліотеці Національного університету “Острозька академія” відбувся круглий стіл на тему “100 років Петру Зотовичу Андрухову”.
19.06.2024

В Острозькій академії відбувся показ вистави за мотивами драми-феєрії Лесі Українки «Лісова пісня»
19 червня в Культурно-мистецькому центрі Національного університету «Острозька академія» відбувся показ музичної вистави за мотивами драми-феєрії Лесі Українки «Лісова пісня». Організував захід студентський академічний хор НаУОА.
19.06.2024

В Острозькій академії відбулася міжнародна наукова конференція «Агора: дискусії про політику в Європі»
У межах проєкту Erasmus+ Жана Моне «Вивчення принципів і цінностей європейської політики від Перикла дотепер» 18 червня в Національному університеті «Острозька академія» відбулася міжнародна наукова конференція «Агора: дискусії про політику в Європі».
18.06.2024

Студентка Острозької академії отримала грант імені Мар’яни Луньо
18 червня в Національному університеті «Острозька академія» відбулося вручення гранту імені Мар’яни Луньо, започаткованого з метою вшанування пам’яті Мар’яни Луньо для покриття вартості семестрового навчання студентів Навчально-наукового інституту лінгвістики.
18.06.2024

Вічна пам'ять Денису Ціосю!
Із великим сумом повідомляємо: на фронті загинув студент Національного університету «Острозька академія» спеціальності «Національна безпека» Денис Ціось! Уся академічна спільнота НаУОА схиляє голови у скорботі перед Героєм, який віддав життя за волю і свободу нашої Батьківщини!
17.06.2024

В Острозькій академії відбувся вебінар «Публікації Scopus, WoS в науковій діяльності університету та індекси цитування»
17 червня в Національному університеті «Острозька академія» відбувся вебінар «Публікації Scopus, WoS в науковій діяльності університету та індекси цитування».
17.06.2024

До уваги вступників на другий (магістерський) та третій (освітньо-науковий) рівні вищої освіти
Інформуємо вступників на другий (магістерський) та третій (освітньо-науковий) рівні вищої освіти, які не встигли зареєструватися на ЄВІ/ЄФВВ під час основної сесії. Реєстрація на додаткову сесію ЄВІ/ЄФВВ відбуватиметься з 17 по 21 червня 2024 року включно. 
17.06.2024

Про розбудову та зміцнення спроможності української армії розповів генерал-лейтенант армії США у відставці Бен Ходжес
14 червня в Національному університеті «Острозька академія» відбулася дев’ята лекція пана Бена Ходжеса, генерал-лейтенанта армії США у відставці, екскомандувача американської армії у Європі. Тема лекції – «Building and strengthening the capacity of the Ukrainian army».
14.06.2024

«Рекреація – 2024» – традиційний захід здоров’я та спорту
13 червня в Національному університеті «Острозька академія» відбувся традиційний щорічний захід спорту та здоров’я. «Рекреація – 2024» зібрала на території університетського спортивного комплексу чимало студентів, викладачів і гостей академії. Це свято є завершальним етапом щорічної спартакіади здоров’я й заохочує студентів до фізичного розвитку й ведення здорового способу життя. 
13.06.2024

В Острозькій академії відбулася година запитань-відповідей «Що робити, якщо я вступник?»
Розпочалася активна фаза вступної кампанії, коли абітурієнти виконують важливі кроки для реалізації мрії вступити на омріяні освітньо-професійні програми в бажаний університет. Представники Приймальної комісії Національного університету «Острозька академія» завжди готові підтримати майбутніх студентів порадами й відповідями на запитання. 13 червня відбулася година запитань-відповідей «Що робити, якщо я вступник?», під час якої помічниця ректора з освітнього менеджменту та відповідальна секретарка Приймальної комісії Марія Матвійчук і керівниця консультаційного центру для абітурієнтів Софія Лозюк відповіли на поширені запитання щодо вступу, дали рекомендації й вичерпні індивідуальні консультації для тих, хто цього потребував.
13.06.2024

В Острозькій академії продовжуються зустрічі студентів із представниками компанії SoftServe
13 червня в Національному університеті «Острозька академія» відбулася чергова зустріч студентів економічного факультету з компанією SoftServe. До університету завітали директор центру розробки SoftServe в Рівному Сергій Сидорчик, а також програмний менеджер SoftServe Стас Примак.
13.06.2024

Тренінг-зустріч з керівниками практик освітніх програм НаУОА
12 червня 2024 року проректор з науково-педагогічної роботи Дмитро Шевчук та помічник ректора зі стратегічного розвитку та забезпечення якості освіти Катерина Якуніна провели зустріч з керівниками практик здобувачів вищої освіти різних рівнів. На зустрічі обговорили пропозиції роботодавців та випускників ОА щодо організації та проведення практики, проаналізували діюче Положення про проведення практики здобувачів вищої освіти НаУОА, запропонували зміни до нього, які зумовлені викликами сучасності та трансформацією системи професійних відносин на українському ринку праці.
12.06.2024

В Острозькій академії відбулася лекція «Захист прав військовослужбовців в умовах війни»
12 червня в Національному університеті «Острозька академія» відбулася зустріч із випускницею спеціальності «Правознавство» НаУОА, адвокаткою, керуючою партнеркою у Vertex Legal Law Firm Оксаною Муравською. Вона має багаторічний досвід у сфері права й активно захищає права військовослужбовців. Тема лекції – «Захист прав військовослужбовців в умовах війни».
12.06.2024

В Острозькій академії оголосили результати конкурсу «Абетка інституту»
У межах Вступної кампанії 2024-2025 Навчально-науковий інститут міжнародних відносин та національної безпеки провів вже традиційний захід «Абетка інституту». На Instagram-сторінці інституту публікувалися короткі відомості про різні аспекти життя академії. 
11.06.2024

Відбудеться година запитань / відповідей «Що робити, якщо я вступник?»
Розпочинається гаряча фаза Вступної кампанії, коли абітурієнти складають НМТ, готуються до ЄВІ / ЄФВВ, пишуть мотиваційні листи, продумують пріоритети тощо. У зв’язку з цим виникає багато нюансів, рішення до яких зможуть підказати представниці Приймальної комісії НаУОА на годині запитань / відповідей «Що робити, якщо я вступник?», що відбудеться 13 червня о 16.00 год.
11.06.2024

Запрошуємо майбутніх бакалаврів, магістрів та аспірантів приєднатися до Національного університету «Острозька академія» у 2024-2025 навчальному році!
У Національному університеті «Острозька академія» ми прагнемо надати Вам якісну вищу освіту та створити умови для отримання незабутнього студентського досвіду. Наш університет пропонує широкий спектр освітніх програм з різних галузей знань для бакалаврів, магістрів, а також аспірантів.
11.06.2024

Запрошуємо на лекцію генерал-лейтенанта армії США у відставці Бена Ходжеса
У Національному університеті «Острозька академія» відбудеться дев’ята лекція Бена Ходжеса, генерал-лейтенанта армії США у відставці, екскомандувача американської армії у Європі. Тема лекції – «Building and strengthening the capacity of the Ukrainian army»
11.06.2024

В Острозькій академії відбулася зустріч із виконавчим директором УКФ Владиславом Берковським
10 червня в Національному університеті “Острозька академія” відбулася зустріч із виконавчим директором Українського культурного фонду, випускником першого випуску НаУОА за спеціальністю “Історія” Владиславом Берковським.
10.06.2024

Завідувачка кафедри економічної теорії, менеджменту і маркетингу Людмила Козак взяла участь у проєкті «V4 Відновлення та відбудова перехідних регіонів в умовах кліматичних і суспільних змін»
Упродовж 27-31 травня докторка економічних наук, доцентка, завідувачка кафедри економічної теорії, менеджменту і маркетингу НаУОА Людмила Козак взяла участь у навчальній поїздці до Регіону Сілезія (Польща), Моравського Сілезького Регіону (Чеська Республіка), Регіону Горна Нітра (Словаччина). 
10.06.2024

В Острозькій академії відбулися «Дні якості»
Упродовж 3-7 червня в Національному університеті «Острозька академія» відбулися «Дні якості НаУОА», де обговорювалися актуальні питання забезпечення якості освіти, академічної доброчесності тощо.
07.06.2024

В Острозькій академії відбулася презентація книги Олександра Зінченка «Як українці зруйнували імперію зла»
7 червня в Національному університеті «Острозька академія» відбулася презентація книги українського публіциста, історика, журналіста й телеведучого Олександра Зінченка «Як українці зруйнували імперію зла».
07.06.2024

В Острозькій академії вшанували пам’ять Василя Попелюшка
7 червня в у студентсько-викладацькому храмі преподобного Федора Острозького Національного університету «Острозька академія» відбувся молебень і вшанування пам’яті доктора юридичних наук, професора, Заслуженого юриста України, завідувача кафедри кримінально-правових дисциплін Василя Попелюшка.
07.06.2024

В Острозькій академії відсвяткували тиждень Інституту соціально-гуманітарного менеджменту
Упродовж 3-7 червня в Національному університеті «Острозька академія» тривали святкування, присвячені тижню Навчально-наукового інституту соціально-гуманітарного менеджменту.
07.06.2024

Студентка Острозької академії – призерка Міжнародного конкурсу студентських наукових робіт під патронатом Національної комісії України у справах ЮНЕСКО
Колектив Національного університету «Острозька академія» щиро вітає студентку 1-го курсу другого (магістерського) рівня вищої освіти ОПП «Українська філологія: літературні та мовнокомунікативні студії» Катерину Бугеру з отриманням третього місця на Міжнародному конкурсі студентських наукових робіт, що відбувся під патронатом Національної комісії України у справах ЮНЕСКО на базі Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського. Наукова керівниця – Олександра Вісич, докторка філологічних наук, професорка кафедри української мови і літератури НаУОА.
07.06.2024

В Острозькій академії відбулося вручення сертифікатів слухачам підготовчих курсів
На базі Національного університету «Острозька академія» щороку проходять підготовчі курси до вступу, де слухачі-випускники закладів загальної середньої освіти не тільки готуються до складання НМТ із чотирьох предметів, а ще знайомляться з викладачами, студентським життям закладу, навчаються комунікувати між собою й мають можливість консультуватися з викладачами й у стінах Острозької академії.
06.06.2024

«Очі Маріуполя. Українські супергерої. Азовсталь» в Острозькій академії
6 червня в Національному університеті «Острозька академія» відбулася презентація книги й виставки «Очі Маріуполя. Українські супергерої. Азовсталь» авторства української письменниці Анастасії Дмитрук.
06.06.2024

В Острозькій академії відбулася зустріч студентів з українською журналісткою Валерією Суботіною
6 червня в Національному університеті «Острозька академія» відбулася зустріч студентів з українською журналісткою, викладачкою, поеткою, військовослужбовицею, майором Національної гвардії України, учасницею російсько-української війни, кандидаткою наук із соціальних комунікацій Валерією Суботіною (позивний «Нава»). 
06.06.2024

Петро Кралюк — переможець IV конкурсу православної журналістики
Доктор філософських наук, професор Петро Кралюк — переможець IV конкурсу православної журналістики. Такі результати оголосив Голова інформаційно-видавничого центру єпархії (ІВЦ) протоієрей Віталій Собко.
06.06.2024

Міністерство освіти і науки України інформує про оновлення Порядку прийому на навчання для здобуття ступенів бакалавра, магістра, доктора філософії у 2024 році
Зміни повʼязано із наявною воєнно-політичною ситуацією в країні. Також вони враховують основні аспекти щодо іспитів, які необхідні для підтвердження високого рівня знань, компетентностей та навичок вступників.
06.06.2024

Розпочато конкурсний відбір на отримання персональних грантів для студентів
Персональні гранти на навчання для здобувачів Національного університету “Острозька академія” - це сума коштів, що надається для покриття витрат на отримання освітніх послуг з метою підтримки та сприяння розвитку наукового та творчого потенціалу здобувачів вищої освіти.
06.06.2024

В Острозькій академії відбулася презентація збірок Іванни Голуб
5 червня в Національному університеті “Острозька академія” відбулася презентація збірок поезій української письменниці, психологині, адвокатеси, громадської діячки, волонтерки Іванни Голуб.
05.06.2024

Конкурс на семестрове навчання в Університеті ім. Адама Міцкевича (Республіка Польща)
У межах двосторонньої Угоди про співпрацю Університет ім. Адама Міцкевича та Національний університет «Острозька академія» оголошують конкурс на здійснення семестрової навчальної мобільності в зимовому семестрі 2024-2025 н.р. (вересень 2024 – лютий 2025 р.).
05.06.2024

Анастасія Дмитрук і Дмитро Козацький презентуватимуть книгу й виставку в Острозькій академії
Шановні колеги, студенти, аспіранти! Запрошуємо на презентацію виставки й книги «Очі Маріуполя. Українські супергерої. Азовсталь» авторства Анастасії Дмитрук. Окрім авторки на зустріч також завітає Дмитро Козацький (позивний «Орест») оборонець «Азовсталі», військовий, фотограф, студент Острозької академії, який разом з Анастасією поділиться історіями захисників Маріуполя.
05.06.2024

Правнича школа Острозької академії підписала меморандум про співпрацю з Верховним Судом
3 червня представники 8 правничих шкіл з університетів України, зокрема й Навчально-науковий інститут права ім. І. Малиновського НаУОА взяли участь у заході «Концепція взаємодії Верховного Суду та закладів юридичної освіти», організованого Верховним Судом.
04.06.2024

Запрошуємо на презентацію книги Олександра Зінченка «Як українці зруйнували імперію зла»
Шановні колеги, студенти, аспіранти! Запрошуємо на презентацію книги українського публіциста, історика, журналіста й телеведучого Олександра Зінченка «Як українці зруйнували імперію зла».
04.06.2024

Викладачі кафедри громадського здоров’я та фізичного виховання взяли участь у конференції «Організаційні та клінічні аспекти пацієнторієнтованого підходу до лікування та реабілітації в сучасних умовах»
Упродовж 29-30 травня доктор медичних наук, завідувач кафедри громадського здоров’я та фізичного виховання, професор Ігор Гущук і доктор медичних наук, доцент Андрій Мокієнко взяли участь у науково-практичній конференції з міжнародною участю «Організаційні та клінічні аспекти пацієнторієнтованого підходу до лікування та реабілітації в сучасних умовах».
04.06.2024

В Острозькій академії говорили про роль суспільних інституцій у духовно-моральному вихованні дітей і молоді
До Дня захисту дітей 1 червня на платформі «Цінності» 2024 відбувся урочистий інтерактивний захід на тему «Роль суспільних інституцій у духовно-моральному вихованні дітей і молоді України у час вітчизняних та міжнародних викликів». 
03.06.2024

Представники Острозької академії взяли участь у Других Наукових Пікніках
2 червня проректор із науково-педагогічної роботи, доктор філософських наук, професор Дмитро Шевчук, співробітник Музею історії НаУОА Богдан Новак і керівниця профорієнтаційного корпусу та консультаційного центру для абітурієнтів Приймальної комісії НаУОА Софія Лозюк взяли участь у Других Наукових Пікніках у місті Рівному. 
03.06.2024