Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Волонтери Музею історії НаУОА взяли участь у міжнародній молодіжній програмі в Польщі

26.06.2024

З 16 до 22 червня студенти-волонтери Музею історії НаУОА на запрошення Молодіжного товариства гміни Плужніца (Польща) взяли участь у міжнародному проєкті «Uncover & discover, a journey through the history», що об’єднав 16 молодих людей з України й Польщі.

Упродовж 5 днів молодь знайомилася з локальною культурною спадщиною, історією та особливостями відомого сільськогосподарського регіону Польщі – гміни Плужніца. Працюючи в групах, учасники розробили проєкти, які допоможуть популяризувати регіон серед туристів, адже ця місцевість має також багато мальовничих місць, старовинних костелів і палаців. За результатами роботи груп було розроблено й презентовано брошуру для туристів із картою й інформацією щодо найбільш цікавих туристичних локацій; аудіотур і квест палацово-парковим комплексом у с. Мгово, де відбувалася програма.

Керівниця української групи учасників програми, директорка Музею історії НаУОА Анастасія Хеленюк зазначила, що співпраця Музею історії НаУОА та Молодіжного товариства Гміни Плужніца триває вже 9 років:

«За цей час було реалізовано 5 спільних проєктів для молоді, завдяки яким наші студенти не лише отримали гарні враження й практичні навички, але й познайомилися з новими людьми, із якими продовжують спілкуватися й після завершення програм. Ми дуже вдячні партнерам – Молодіжному товариству Гміни Плужніца в особі його керівниці Юстини Янковської за можливість долучитися до проєкту і цього року. Для наших студентів це чудова нагода попрацювати в міжнародній команді, попрактикувати іноземні мови, отримати новий корисний досвід». 

Програма передбачала також велику кількість інших заходів, зокрема: поїздка до старовинного міста Торунь, відвідання його музеїв й історичного центру; знайомство з повітовим містом Вомбжєжьно та його молодіжними ініціативами; спілкування під час «вечорів культур», кіновечір, тощо. 

Враженнями від участі поділилися студентка Навчально-наукового інституту права ім. І. Малиновського Ніна Заєва і студентка Навчально-наукового інституту міжнародних відносин та національної безпеки Катерина Сирота.

«Участь у цій програмі дала можливість ближче познайомитися з історією та культурою місцевості, де ми перебували; дізнатися більше про історію палацу «Вікторія», де ми проживали й надихнутися його красою. Також під час програми спільно з польською молоддю ми мали змогу розробити декілька невеличких проєктів, пов'язаних з історією палаців, про які дізнавалися під час програми і які в подальшому зможуть побачити гості палацу»,

зауважила Ніна Заєва.

«Ця поїздка для мене була можливістю познайомитись з історичною спадщиною іншої країни, поспілкуватись із цікавими людьми, які відновлюють свою історію, обмінятися досвідом. Враження неймовірні»,

додала Катерина Сирота.

До слова, це вже не перший спільний захід, реалізований у співпраці між Музеєм історії НаУОА й громадськими організаціями гміни Плужніца за кошти грантових проєктів Євросоюзу.