Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії говорили про роль суспільних інституцій у духовно-моральному вихованні дітей і молоді

03.06.2024

До Дня захисту дітей 1 червня на платформі «Цінності» 2024 відбувся урочистий інтерактивний захід на тему «Роль суспільних інституцій у духовно-моральному вихованні дітей і молоді України у час вітчизняних та міжнародних викликів».

Модерував захід настоятель студентсько-викладацького храму преподобного Федора Острозького Національного університету «Острозька академія», протоієрей Василь Жуковський.

Представники учнівської і студентської молоді, батьки, священнослужителі, педагоги, депутатська спільнота поділилися своїми міркуваннями щодо ролі сім’ї, церкви, освіти й громади в прищепленні християнських духовно-моральних цінностей у викладанні предметів духовно-морального спрямування.

Зокрема під час заходу говорили про:

  • важливість духовно-морального виховання дітей і молоді на християнських засадах сьогодні, особливо в час нелегких військових випробувань;
  • необхідність прищеплення в українському суспільстві дітям християнських духовно-моральних цінностей;
  • роль сім’ї, церкви, школи і освіти, громади в духовно-моральному вихованні дітей і молоді.

До слова, «Цінності» – це всеукраїнська духовно-молитовна і науково-просвітницька онлайн-платформа. Її координатором є настоятель студентсько-викладацького храму преподобного Федора Острозького НаУОА Василь Жуковський.