Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії відбулася лекція «Захист прав військовослужбовців в умовах війни»

12.06.2024

12 червня в Національному університеті «Острозька академія» відбулася зустріч із випускницею спеціальності «Правознавство» НаУОА, адвокаткою, керуючою партнеркою у Vertex Legal Law Firm Оксаною Муравською. Вона має багаторічний досвід у сфері права й активно захищає права військовослужбовців. 

Тема лекції – «Захист прав військовослужбовців в умовах війни».

Директорка Навчально-наукового інституту права ім. І Малиновського, кандидатка юридичних наук, доцентка кафедри цивільно-правових дисциплін Ольга Балацька звернулася зі вступним словом:

«Сьогодні до Острозької академії завітала випускниця нашої правничої школи другого випуску Оксана Муравська, яка має чудовий практичний досвід адвокатки, представниці військових і з радістю погодилася поділитися цим цінним досвідом із вами. Щиро дякуємо пані Оксані за це. Для нас честь, що ви приїжджаєте до університету й вам не байдужа освіта, виховання студентів, підтримка молоді, зокрема й грантова. Ми надзвичайно цінуємо нашу дружбу».

У форматі питань-відповідей Оксана Муравська розповіла про свій досвід роботи адвокаткою, діяльність Vertex Legal Law Firm, захист прав військових у кримінальних провадженнях, практику Європейського суду з прав людини й Верховного суду України, особливості написання позовних заяв, повоєнні виклики тощо.

«Ми змінюємо світ і він у наших руках. Ви – майбутнє України. Зараз маєте можливість навчатися, здобувати освіту. Ваше завдання потім відбудовувати нашу країну, розвивати її»,

підсумувала Оксана Муравська.

До слова, нещодавно Оксана Муравська з метою вшанування пам’яті свого чоловіка Олександра Муравського заснувала стипендію, яка полягає в повній оплаті навчання для одного студента на програмі магістеріуму права в Острозькій академії.