Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії вручили іменні гранти Фонду імені Дарії Муцак-Ковальської та Михайла Ковальського

20.06.2024

20 червня в Національному університеті «Острозька академія» відбулося вручення іменних грантів Фонду іменні Дарії Муцак-Ковальської та Михайла Ковальського (Торонто, Канада).

«Гранти в Острозькій академії започатковані із дня її заснування. І традиційно вже 16 років поспіль ми вручаємо стипендії Фонду імені Дарії Муцак-Ковальської та Михайла Ковальського. Ці люди були справжніми інтелігентами, які показали всьому світові, на що здатна українська нація. Їх вже немає разом із нами, але їхня стипендія продовжує існувати. Вірю, що отримання цього гранту надихне вас і в майбутньому ви теж будете меценатами й жертводавцями»,

звернувся зі вступним словом в.о. ректора НаУОА, доктор психологічних наук, професор Ігор Пасічник.

Цьогоріч стипендіатами стали 10 студентів Острозької академії, які мають високе почуття національної гідності, патріотизму й високі досягнення в громадському, суспільно-політичному житті, а також у науковій діяльності університету.

Доктор психологічних наук, професор, помічник ректора з міжнародного співробітництва і фандрайзингу НаУОА Едуард Балашов додав:

«Надзвичайно радію, що ви маєте можливість отримувати персональні гранти Фонду імені Дарії Муцак-Ковальської та Михайла Ковальського, які прожили довге життя в Торонто, але були уродженцями України. Хочу відзначити жертводайність наших закордонних меценатів, які мріяли про вільну, незалежну Україну ще тоді, в 1990-ті роки, коли засновували ці фонди і про еліту України, якою є ви. Ви пройшли складний етап відповідності до високих вимог положення конкурсу, добре навчаєтеся, волонтерите, займаєтеся громадською, спортивною діяльністю, виконуєте ряд інших важливих функцій як у навчальній, так і позанавчальній діяльності університету. Дуже приємно вас вітати сьогодні».

Проректорка з навчально-виховної роботи, професорка, докторка психологічних наук Руслана Каламаж зауважила:

«Ви навчаєтеся в унікальному університеті. В Україні немає більше жодного закладу вищої освіти, який би надавав стільки грантів на покриття освітніх послуг студентам. І сьогоднішній грант Фонду імені Дарії Муцак-Ковальської та Михайла Ковальського свідчить про те, що ви – обрані. Для мене честю було висувати частину кандидатур на отримання цього гранту. Щиро дякуємо Фонду імені Дарії Муцак-Ковальської та Михайла Ковальського, які дають можливість безперервно продовжувати традицію підтримки найкращих студентів Острозької академії».

Враженнями від отримання гранту поділилися студентка 4 курсу Навчального-наукового інституту права ім. І. Малиновського Тетяна Поліщук:

«Щиросердечно вдячна Фонду імені Дарії Муцак-Ковальської та Михайла Ковальського, за те, що в такий важкий час не залишаєтеся осторонь, підтримуєте українських студентів і мотивуєте рухатися вперед! Ваш грант став для мене справжнім джерелом натхнення здійснити свої академічні та професійні мрії. Ваша підтримка не тільки матеріальна, але й моральна, дає силу та мотивацію продовжувати розвиватися і робити внесок у наше суспільство. Отримання цієї стипендії – чудовий стимул продовжити працювати ще більше й розвивати українську економіку заради перемоги та успішного майбутнього нашої держави».

Національний університет «Острозька академія» і студенти щиро дякують Фонду імені Дарії Муцак-Ковальської та Михайла Ковальського за постійну підтримку, довіру й допомогу! Ваша підтримка є надзвичайно цінною у такий складний для нас всіх час. Від щирого серця сподіваємося на продовження цієї чудової традиції і подальшу співпрацю!