Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії відбувся вебінар «Публікації Scopus, WoS в науковій діяльності університету та індекси цитування»

17.06.2024

17 червня в Національному університеті «Острозька академія» відбувся вебінар «Публікації Scopus, WoS в науковій діяльності університету та індекси цитування».

Спікери – Дмитро Шевчук, доктор філософських наук, професор, проректор із науково-педагогічної роботи, модератор зустрічі; Галина Цеп’юк, директорка Наукової бібліотеки; Оксана Кравченко, завідувачка сектору читальних залів.

Дмитро Шевчук презентував тему «Публікації WoS і Scopus: пріоритети університету». Спікер наголосив, що вебінар важливий, оскільки спрямований на те, щоб розвінчати деякі «міфи», поширені щодо публікацій у наукометричних базах.

«Вебінар також мав на меті продемонструвати викладачам й аспірантам інструменти, придатні під час написання статей і пошуку видань для їх публікації. Публікація в наукометричних виданнях Scopus i WoS лишається одним із пріоритетів НаУОА і стратегічних цілей. Крім того, збільшення кількості публікацій є необхідним у контексті нових ініціатив МОН щодо реформування системи вищої освіти»,

зазначив Дмитро Шевчук.

Галина Цеп’юк закцентувала увагу на ролі університетської бібліотеки в підтримці наукових досліджень. Пані Галина зауважила, що наукометричні бази є важливими платформами для поширення наукових досліджень і кожен університет прагне мати якісні дослідження й посісти одне з провідних місць у науковому світі.

«Наш семінар покликаний допомогти науковцям розібратись із труднощами в підготовці публікації, виборі журналу й важливості індексу цитованості. Цитованість наукових публікацій впливає на показники наукового рейтингу науковця й визначає значущість його доробку. Тому й бібліотека бере безпосередню участь у наукометричних дослідженнях університету, а саме надає консультації щодо реєстрації, створення й наповнення профілів в ORCID, Google Scholar, Scopus та Web of Science; синхронізації й обміну даних у цих системах; пошуку статей, об’єднання профілів»,

додала Галина Цеп’юк.

Оксана Кравченко зазначила про роботу науковця з профілем WoS, зокрема його теоретичний і практичний аспекти.

«Авторські профілі надають такі переваги науковцю, як відкритість і можливість популяризувати власні наукові доробки, представити їх ширшому загалу за межами країни. Роль бібліотеки полягає в тому, щоб допомогти досліднику створити про себе правдиву картину, вирішити технічні моменти в роботі з профілями, відслідковувати зміни на платформах і реагувати на них»,

підсумувала Оксана Кравченко.

До слова, вся необхідна інформація розміщена на сайті Наукової бібліотеки в рубриці «Досліднику».