Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії відбулася презентація збірок Іванни Голуб

05.06.2024

5 червня в Національному університеті “Острозька академія” відбулася презентація збірок поезій української письменниці, психологині, адвокатеси, громадської діячки, волонтерки Іванни Голуб.

Організатори події – Навчально-науковий інститут права ім. І. Малиновського.

Упродовж заходу пані Іванна презентувала збірки поезій "Край небокраю" та "У серці - воєнний стан" - лірика та поезія-рефлексія на тему війни.

Із вітальним словом звернулася кандидатка юридичних наук, доцентка, директорка Навчально-наукового інституту права ім. І. Малиновського Ольга Балацька:

“Мені приємно представити Іванну Голуб, яка є чудовим прикладом для нас усіх. Пані Іванна була знаною письменницею та поетесою, але після війни її творчість стала ще більш натхненною. Вона знайшла мотивацію продовжувати свою роботу, адже саме в творчості й нашій родині ми знаходимо продовження нашого життя. Для нас особлива честь, коли наші випускники повертаються до рідних стін університету, щоб поділитися своїм досвідом і творчістю”.

Іванна Голуб – членкиня Національної Спілки журналістів України, членкиня Національної Спілки письменників України, членкиня Просвіти, членкиня Громадської ради при Рівненській обласній державній адміністрації, членкиня Національної асоціації адвокатів України, членкиня Комітету з гуманітарних питань і творчих ініціатив НААУ, членкиня Української спілки психотерапевтів, членкиня ГО Західноукраїнської Спілки Арт-психологів та арт-терапевтів, членкиня Всеукраїнської ГО «Арт-терапевтична Асоціація», членкиня Національної психологічної асоціації України, адвокат і волонтер системи безоплатної вторинної правової допомоги, волонтер системи пробації).

«У серці – воєнний стан» – збірка, яку редагував український письменник, редактор і видавець Сергій Пантюк просто в окопах.

До цієї збірки увійшли вірші-розповіді про те, як люди переживають бомбардування й обстріли, переховуються в підвалах під час повітряних тривог, і про нескінченний потік новин про втрати, руйнування міст та сіл і численні трагедії.

Поетична збірка «Край небокрай» передає всю чарівність і ніжність людської душі.

«Я дуже люблю працювати зі студентами, а студенти Острозької академії для мене особливі, тому що цей університет — моя любов на все життя. Основний посил , який я хотіла донести студентам під час нашої зустрічі, — це жити наповну, адже ми не повинні ставити обмежень там, де їх не потрібно ставити. Потрібно досліджувати цей світ і жити самим наповну, допомагати людям, зокрема й допомагати розуміти, що жити треба вже сьогодні, особливо зараз, коли це є вимогою нашого часу»,

зазначила Іванна Голуб.

Авторка розповіла студентам про професійний і життєвий вибір, творчий та мистецький потенціал, важливість сім’ї та любові до дітей, і про те, що дає сили й наснаги рухатися далі до вершин успіху.

На презентації авторка поділилася з присутніми історіями своїх книг і читала власні вірші з презентованих збірок.

Наприкінці відбулася дискусія, де всі охочі могли поставити запитання спікерці та отримати на них відповіді.