Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії відбулася зустріч із виконавчим директором УКФ Владиславом Берковським

10.06.2024

10 червня в Національному університеті “Острозька академія” відбулася зустріч із виконавчим директором Українського культурного фонду, випускником першого випуску НаУОА за спеціальністю “Історія” Владиславом Берковським.

Упродовж зустрічі студенти дізнались про те, чим займається Український культурний фонд, чому важливо розвивати культурну політику й здійснювати інвестиції в культуру.

“Я випускник Острозької академії, тому з радістю відвідую її, підтримуючи й мотивуючи нашу молодь і студентів, щоб вони подавалися до Українського культурного фонду зі своїми ідеями. Адже саме вони - та молода генерація, яка має можливість подивитися по-іншому на розвиток культури, мистецтва, креативних індустрій і створити речі, які насправді необхідні в Україні. А це, на мій погляд, дозволить нашій державі зробити ще один крок на міжнародній арені, щоб вкотре показати, що ми найкращі”,

зауважив Владислав Берковський.

Крім цього, Владислав Берковський розповів студентам про місію і стратегічні цілі Українського культурного фонду.

“Основний посил, який я хотів донести студентам під час сьогоднішньої зустрічі в тому, що навчання в НаУОА дає можливість отримати знання, які пізніше можна буде реалізувати в грантових проєктах. Крім цього, хотів донести студентам, що не варто боятися, потрібно натомість вчитися й отримувати знання, які дозволять податися й отримувати кошти від грантових організацій, таких як УКФ, для реалізації проєктів, націлених для майбутнього культури, її розвитку”,

додав гість.

За словами Владислава Берковського, Український культурний фонд підтримує 7 секторів: аудіальне мистецтво, візуальне мистецтво, аудіовізуальне мистецтво, культурна спадщина, літературна справа, перформативне та сценічне мистецтво, культурні та креативні індустрії.

Наприкінці зустрічі відбулася жвава дискусія, упродовж якої студенти й викладачі могли поставити запитання пану Владиславу й отримати на них відповіді й цінні поради.