Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії відсвяткували тиждень Інституту соціально-гуманітарного менеджменту

07.06.2024

Упродовж 3-7 червня в Національному університеті «Острозька академія» тривали святкування, присвячені тижню Навчально-наукового інституту соціально-гуманітарного менеджменту.

Це були дні, насичені спілкуванням, цікавими подіями й можливістю зробити добру справу. Більшість заходів відбувалися за вільний донат. 

Понеділок розпочався із запуску гри “ЕДЖ”, яка тривала упродовж усього тижня.
Крім того, цього ж дня відбувся тренінг “Особистий бренд” студентки 1-го курсу ОПП «Кіберкультура» Анастасії Палій. 

У вівторок відбулася фотосесія в кольорах інституту: жовтого, білого та чорного й панельна дискусія “Люди, які творять традиції”.

Спікери — в.о. ректора НаУОА, доктор психологічних наук, професор Ігор Пасічник , настоятель храму, протоієрей Василь Жуковський, проректор з науково-педагогічної роботи, професор Дмитро Шевчук. Вони поділилися спогадами про перші кроки відродження університету, яке було не просто відновленням навчального закладу, а справжнім відродженням національної духовності та самобутності.

«Наша українська нація хоче мати у своїх рядах більше інтелігенції, адже це насамперед людина, яка володіє гуманітарними навичками. Ми надзвичайно вдячні нашим захисникам за можливість проводити подібні заходи й бути тут. Упевнений, ви побудуєте ту Україну, про яку мріємо ми, яку захищають наші воїни. Знаю, що ви станете тією інтелігенцією, яка не покине свою Батьківщину. Покликання будь-якого університету — сформувати фахівця й громадянина, який готовий служити своїй державі й присвятить їй своє життя. Я переконаний, що це здійсните ви, гуманітарії. Я пишаюся тим, що в нас є такий інститут, що він плідно розвивається, має своє обличчя й характер»,

зауважив Ігор Пасічник.

Дискусія стала чудовою нагодою для обміну думками, адже кожен зі спікерів поділився не лише професійними здобутками, але й особистими спогадами та історіями, які роблять Острозьку академію унікальним навчальним закладом, де традиції переплітаються із сучасністю.

У середу відбулися Літні вечорниці, які стали справжнім святом української міфології. Захід зібрав представників різних інститутів/факультету. Всі учасники мали можливість насолодитися приємною атмосферою й гарно провести час.

Особливою подією вечора був фестиваль, ярмарок та аукціон, кошти з яких збиралися на благодійність.

Усі присутні з радістю брали участь у народних танцях, співали українські пісні та грали в традиційні ігри, відчуваючи дух українських звичаїв і легенд.

Вечір прикрасили тематичні костюми, які носили всі учасники заходу. Яскраві вишиванки, вінки, національні сорочки додали колориту й зробили свято ще більш атмосферним.

Літні вечорниці стали чудовою нагодою для всіх присутніх поринути у світ української міфології та традицій, знайти нових друзів і разом підтримати благодійний захід.

У четвер у новоакадемічному корпусі Острозької академії відбулася фотовиставка, організована кафедрою журналістики та PR менеджменту. Ця подія присвячувалася одразу кільком важливим датам та подіям.

Передусім, виставка відзначала 30-річчя відродження Острозької академії, що символізує роки наполегливої праці й досягнень у сфері освіти та науки й з нагоди професійного свята — Дня журналіста. 

Студенти представили свої найкращі роботи, що відображають різноманітні аспекти життя академії й Острога. Кожна фотографія не тільки демонструвала високий рівень професіоналізму авторів, але й передавала особливий настрій та емоції, втілені в кадрі.

На відкритті виставки зібралися викладачі, студенти й гості, які мали змогу насолодитися творчістю молодих фотомитців. Подія стала чудовою нагодою для обміну думками, натхнення та обговорення нових ідей.

Також цього дня відбувся відбувся спіддейтинг — зустріч, побудована на основі швидких побачень. Студенти із задоволенням взяли участь у цій активності, що дала їм можливість познайомитися з новими людьми. Кожен учасник відвідав безліч побачень, приділяючи кожному знайомству спеціально відведений час. Це додало ще більше позитивних емоцій до загальної атмосфери в межах святкування тижня Інституту.

У п'ятницю упродовж усього дня було організовано збір вторсировини, зокрема паперу і скла. 

Щоб підсумувати тиждень святкових заходів, була проведена танцювальна перерва «Just Dance» — чудова можливість для студентів відпочити після навчальних занять, порухатися під улюблену музику й весело провести час разом з друзями. 

Такі заходи допомагають не лише урізноманітнити навчальний процес, але і зміцнюють почуття єдності та спільноти серед студентів.

Директор Навчально-наукового інституту соціально-гуманітарного менеджменту, кандидат філософських наук, доцент Максим Карповець зазначив: 

«Тиждень інституту — це своєрідний день народження, сповнений емоцій, переживань і сюрпризів. Цьогоріч основною подією була панельна дискусія «Люди, які творять традицію», де ми послухали про перші кроки відродження Острозької академії з вуст Ігоря Пасічника, Василя Жуковського, Дмитра Шевчука. Вже традиційними були літні вечорниці, основна ціль яких — збір на військові потреби брата нашої студентки. Тут хочу висловити особливу подяку Ігорю Демидовичу Пасічнику й Руслані Володимирівні Каламаж, які щедро допомогли наблизитись до цілі збору. Приємним сюрпризом була зустріч із захисниками Азовсталі — Дмитром «Орестом» Козацьким і Валерією «Навою» Суботіною, які підсилили загальний настрій святкування. Усе це було б неможливо без праці студентів, підтримки ректорату й захисту ЗСУ. Маю велике сподівання, що наступний тиждень Інституту відбудеться в мирний час. На цьому ж етапі всі разом працюємо на перемогу!»

Студдеканеса ННІСГМ Анастасія Сольвар додала: 

«Інститут соціально-гуманітарного менеджменту відносно молодий, адже нам лише 3 роки. Незважаючи на це, вже можемо бачити його особливості, одна з них — багато взаємодії В різних контекстах. Тому в межах тижня Інституту ми сприяли знайомству і спілкуванню людей, обміну ідеями та спогадами».

Усі заходи в межах тижня Інституту соціально-гуманітарного менеджменту були благодійними. Завдяки активній участі академічної спільноти вдалося зібрати 16 896 гривень. Свій святковий донат у розмірі 10 тисяч гривень на початку тижня інституту зробив ректор Ігор Пасічник та проректорка з навчально-виховної роботи Руслана Каламаж. 80% зібраних коштів буде передано на збір студентці Тетяні Косановській, брат якої захищає нашу країну, і йому потрібна допомога в зборі коштів на автомобіль.

«Тиждень ІСГМ, як на мене, є однією з головних подій для нашого інституту, адже саме на ньому ми можемо продемонструвати наш інститут перед іншими: його особливості, настрій, ідеї та цінності. Чимось це схоже на «Візитівку», але без змагання. Це більше про «домашню» атмосферу. Кожен захід тижня детально й зручно розпланований, що не може не радувати. Брати в них участь – одне задоволення. І звісно, тиждень ІСГМ – чудова нагода долучитися до збору для взводу ПТРК 12 бригади спецпризначення. Мене переповнює велика кількість позитивних емоцій, і це не останній тиждень ІСГМ, у якому я візьму участь!»

поділився враженнями студент 1-го курсу Навчально-наукового інституту соціально-гуманітарного менеджменту Антон Зозуля.