Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Завідувач кафедри громадського здоров’я та фізичного виховання НаУОА Ігор Гущук взяв участь в конференції «Медицина 360°: Інновації та передові практики в первинній допомозі»

07.06.2024

Упродовж 5 - 6 червня тривала науково-практична конференція з міжнародною участю
СіМед 2023 №18 «Медицина 360°: Інновації та передові практики в первинній допомозі».

До заходу долучився завідувач кафедри громадського здоров’я та фізичного виховання НаУОА доктор медичних наук, професор Ігор Гущук. Він виступив із доповіддю на тему «Актуальні питання охорони громадського здоров’я у світлі вимог нового Закону України «Про систему громадського здоров’я» та обговореннях»».

«Ця щорічна конференція об’єднала фахівців за лікувальним напрямом і зосереджувалася на сімейних лікарях. Упродовж 2 днів роботи конференції порушували актуальні питання за різними напрямами діяльності»,

зауважив Ігор Гущук.

Пан Ігор додав, що під час свого виступу він доніс до професійного лікарського середовища актуальну інформацію щодо профілактування хвороб у контексті нового Закону України «Про систему громадського здоров’я», який набув чинності 01.10.23 і був ухвалений на заміну Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення»; ролі й місця спеціалістів сімейної медицини в розбудові вітчизняної системи охорони громадського здоров’я, які будуть виконувати певні функції й профілактичні заходи щодо промоції здоров’я на індивідуальному та груповому рівні, диспансеризації, вакцинації пацієнтів тощо. Також пан Ігор проінформував колег про спеціальність «Громадське здоров’я» й підготовку бакалаврів, магістрів у Національному університеті «Острозька академія».

З програмою й виступами доповідачів можна ознайомитись за покликанням: https://www.youtube.com/watch?v=KaSierjUbTA&t=12756s