Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Викладачі кафедри громадського здоров’я та фізичного виховання взяли участь у конференції «Організаційні та клінічні аспекти пацієнторієнтованого підходу до лікування та реабілітації в сучасних умовах»

04.06.2024

Упродовж 29-30 травня доктор медичних наук, завідувач кафедри громадського здоров’я та фізичного виховання, професор Ігор Гущук і доктор медичних наук, доцент Андрій Мокієнко взяли участь у науково-практичній конференції з міжнародною участю «Організаційні та клінічні аспекти пацієнторієнтованого підходу до лікування та реабілітації в сучасних умовах».

Організатори конференції – Державна наукова установа «Науково-практичний центр профілактичної та клінічної медицини» Державного управління справами, Національна академія медичних наук України, Українська військово-медична академія, Київський національним університет імені Тараса Шевченка та ГО «Українська асоціація менеджменту в охороні здоров’я.

Теми доповідей – «Програма визначення та корекції дефіциту магнію як складової психосоціальної реабілітації військовослужбовців» та «Актуальні питання психосоціальної реабілітації в сучасних умовах».

«Нас запросили до участі й виступів як фахівців, що працюють у сфері громадського здоров`я та опікуються питаннями психічного/ментального здоров’я відповідно до нового Закону України «Про систему громадського здоров`я». У своїй доповіді я мав можливість донести професійній спільноті про заходи НаУОА з відкриття першої в Україні університетської клініки із психосоціальної реабілітації»,

зауважив Ігор Гущук.

Пан Ігор також відмітив актуальність доповіді Андрія Мокієнка, лікаря-гігієніста, знаного не тільки в Україні, а й закордоном. Пан Андрій опікується питаннями якості й безпечності води. Ігор Гущук додав, що його виступ призвів до жвавого обговорення серед лікарів.

«Питаннями фізіологічної повноцінності, якості та безпечності поверхневих і підземних вод я займаюсь майже 30 років. Виклики, які стоять перед нами в ході російсько-української війни, першочергово вказують на загрозливі тенденції щодо погіршення ментального здоров`я не тільки серед військовослужбовців, а й серед інших груп населення. Під час свого виступи ми мали змогу донести до професійного лікарського середовища інформацію про наші напрацювання в цьому напрямі - покращення стану психосоціальної реабілітації та розробки профілактичних заходів. Обґрунтованим є включення програми визначення й корекції дефіциту магнію як складової психосоціальної реабілітації постраждалих військовослужбовців Збройних сил України»,

розповів Андрій Мокієнко.