Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Студенти Острозької академії відвідали концерт із нагоди закриття фестивалю «Рівненські класичні резиденції»

24.06.2024

20 червня викладачі і студенти Національного університету «Острозька академія» відвідали концерт із нагоди закриття фестивалю «Рівненські класичні резиденції».

Захід відбувся за участі відомої оперної й камерної співачки, солістки Польської Королівської Опери Ольги Пасічник, Народного артиста України Йожефа Єрминя, академічного камерного оркестру РОФ, композиторки Богдани Фроляк.

Упродовж концерту лунали різноманітні твори, серед яких:

  • Легендарна тема з історичної драми «Вогнем та мечем» у виконанні Ольги Пасічник та Академічного камерного оркестру Рівненської обласної філармонії.
  • Л. ван Бетховен «Ah! Perfido», Op. 65 - концертна арія для сопрано з оркестром.
  • Б. Фроляк «Присвята» для фортепіано і камерного оркестру (виконують Академічний камерний оркестр Рівненської обласної філармонії та маестро Йожеф Єрминь).
  • Б. Косенко «Закувала зозуленька» (виконують Ольга Пасічник та Йожеф Єрминь).
  • М. Лисенко «Айстри» (виконує Ольга Пасічник, за роялем - Йожеф Єрминь).

Ольга Пасічник, видатна українська співачка, відома своїм неповторним голосом і чарівною манерою виконання, подарувала слухачам незабутній вечір, сповнений музичного натхнення.  Більше 30 років живе й працює в Польщі. Її репертуар складається з понад 50 оперних партій, у яких співачка з успіхом виступала на сценах найвідоміших оперних театрів світу. Серед них - Theatre des Champs Elysees, Opera Garnier, Opera Bastille в Парижі, Théâtre Royal de la Monnaie в Брюсселі, Teatro Real в Мадрид, Bayerische Staatsoper в Мюнхені, Komische Oper Berlin, Theater an der Wien у Відні, Grand Théâtre de Geneve в Женеві, Національні опери в Гельсінкі і Варшаві та багато інших.

Два рази була номінована Міжнародним журналом «Opernwelt» на Приз за кращу роль сезону (2005 і 2010 рр.), лауреатка нагороди Мюнхенського оперного фестивалю (2006), двічі лауреатка фонографічного призу «Фридерик», нагороди «Орфей» («Варшавська осінь», 1999), нагороджена польським Золотим хрестом «За заслуги» (2001), Орденом Заслуг перед Республікою Польща (2012), золотою медаллю «За заслуги в культурі Gloria Artis» (2023) та ін. У її творчому доробку понад 60 компакт-дисків та DVD.

Йожеф Єрминь – один із найвідоміших, найвагоміших українських піаністів, Народний артист України, професор, завідувач кафедри спеціального фортепіано Львівської національної музичної академії.  

Репертуар Йожефа Єрминя охоплює музику від бароко до сучасності. Останнім часом він дедалі більше зосереджується на інтерпретації музики XX століття: на особливу увагу заслуговують, з одного боку, його виконання сучасного піаністичного репертуару, що вимагає високої інтерпретаційної та технічної вправності.

Богдана Фроляк – композиторка, авторка численних творів камерної, симфонічної та хорової музики, доцентка кафедри композиції у Львівській національній музичній академії імені Миколи Лисенка. Стипендіатка Фундації шанувальників Варшавської Осені  та Ernst von Siemens Musikstiftung (2001), Стипендії Gaude Polonia від Польського Міністра Культури(2004).

Студенти Острозької академії, серед яких багато поціновувачів класичної музики, були вражені майстерністю та глибиною виконання митців.

«Мені й хористам дуже сподобалося. Пані Ольга має чарівний і потужний голос. Особисто мені найбільше запам'ятався виступ "на біс" з головною темою фільму "Вогнем і мечем", а також сольний виступ оркестру. Хор дуже вдячний Острозькій академії за цю чудову поїздку й можливість відчути справжнє мистецтво на такому високому рівні»,

поділилася своїми враженнями керівниця студентського хору Катерина Капітунова.

Острозька академія продовжує підтримувати й заохочувати своїх студентів до розвитку в різних сферах, зокрема в культурному й мистецькому житті, забезпечуючи їм можливості для зустрічей із видатними діячами сучасності.