Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії вшанували пам’ять Василя Попелюшка

07.06.2024

7 червня в у студентсько-викладацькому храмі преподобного Федора Острозького Національного університету «Острозька академія» відбувся молебень і вшанування пам’яті доктора юридичних наук, професора, Заслуженого юриста України, завідувача кафедри кримінально-правових дисциплін Василя Попелюшка.

Настоятель храму, протоієрей Василь Жуковський зазначив:

«Нині ми закладаємо прекрасні традиції в Острозькій академії, молючись за тих, хто відійшов у вічність. Сьогодні ми молилися за упокій одного з найпотужніших викладачів й організаторів освіти нашого університету Василя Попелюшка. Найбільший його талант, як освітянина й менеджера проявився в Острозькій академії. Ми є свідками того, як потужно й самовіддано Василь Олександрович розбудовував правничу школу. У цій людині жила надзвичайно пристрасна, сильна, рішуча душа. Сьогодні рік, як він знаходиться в іншому світі, але пам’ять і ціна людини не обраховується роками, а внеском і справами, які вона залишила в памʼяті інших людей».

Віддали шану пам’яті Василя Олександровича студенти й викладачі університету, висловлюючи вдячність за його безцінний внесок у розвиток освіти й виховання молодого покоління.

Василь Олександрович відзначався не лише своєю великою професійністю, але й глибокими знаннями, мудрістю та працьовитістю. Він завжди підтримував ініціативи студентів, допомагаючи їм розкрити свій потенціал.

Василь Олександрович виховував й навчав не одну плеяду молодих колег. Тепер спадщина Василя Олександровича житиме в серцях тих, кого він вчив і виховав. Він назавжди залишиться в нашій пам’яті як приклад відданості своїй справі, ерудованості, мудрості й невтомній праці.