Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Вічна памʼять Галині Миколаївні Вокальчук

21.06.2024

Колектив катедри української мови і літератури Острозької академії висловлює щирі співчуття рідним та колегам із приводу смерти професорки, докторки філологічних наук Галини Миколаївни Вокальчук.

За цими офіційними титулами — Людина великої душі, яку впродовж 2006–2010 років мали за честь пізнати наші студенти, із якою випало щастя працювати багатьом із нас. Для острозьких спудеїв-філологів Галина Миколаївна була прикладом і натхненницею в пошуку реалізації творчих і наукових ідей. Іскри її професійного горіння запалювали бажання щиро віддаватися праці й жити Словом та в Слові. Саме вона 2008 року заснувала лексикографічну лабораторію “Острозький неограф”, результати діяльности якої відомі всій філологічній спільноті України. Під керівництвом Галини Миколаївни були захищені десятки бакалаврських і магістерських робіт, а також три кандидатські дисертації (Віталія Максимчука, Ольги Семенюк (Кирилюк), Оксани Радько (Поліщук)).

Складно писати в минулому часі про Людину, а тим паче — про Вчителя, яка для багатьох була дороговказом як у професії, так і в житті. Важко втрачати тих, на кого в час війни й загрози нашій українськости покладали не лише надію, а й місію професійного прикладу для нових поколінь. Але час і доля невблаганні... Тому легкого лету вам, Галино Миколаївно. Хай Усевишній візьме Вас у свої обійми. Сумуємо і пам’ятаємо.