Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Студентка Острозької академії отримала грант імені Мар’яни Луньо

18.06.2024

18 червня в Національному університеті «Острозька академія» відбулося вручення гранту імені Мар’яни Луньо, започаткованого з метою вшанування пам’яті Мар’яни Луньо для покриття вартості семестрового навчання студентів Навчально-наукового інституту лінгвістики.

Стипендіаткою було обрано студентку 2-го курсу Навчально-наукового інституту лінгвістики Ладу Заліську.

Директорка Навчально-наукового інституту лінгвістики, кандидатка психологічних наук, доцентка Інна Ковальчук зазначила:

“Життя триває, але воно часто буває складним і непередбачуваним, іноді жорстоким. Мар'яна навчалася в нас на факультеті й була надзвичайно старанною та наполегливою студенткою. Вона мала великі амбіції та мрії, але, на жаль, є хвороби, які людство ще не подолало. Ми завжди пам'ятатимемо її світлу усмішку, незламну волю та мрії, які, хоча й не здійснилися, залишаться в наших серцях назавжди”. 

Сумна звістка сколихнула всю академічну спільноту Острозької академії 20 листопада 2022 року, коли ми дізналися про трагічну втрату нашої студентки. Страшна хвороба забрала її в кращі світи, залишивши по собі незгасимий смуток і біль у серцях тих, хто знав і любив її.

На зустрічі були присутні батьки студентки, викладачі і студенти.

Таку стипендію мали змогу отримати студенти Інституту лінгвістики НаУОА, які навчаються на контрактній формі, а також мають високі досягнення в навчанні; беруть активну участь у громадському житті університету, у роботі органів студентського самоврядування; мають активну громадянську позицію або займаються волонтерською діяльністю.

“Стипендія імені Мар'яни Луньо - це насамперед збереження пам'яті про чудову людину, дочку й сестру, подругу і студентку. Це чудова ініціатива, яка є мотивацією розвиватись і змінювати для мене і наступних поколінь стипендіатів, за що я неймовірно вдячна. Це прояв стійкості батьків і справжній приклад як не складати руки в найскрутніших ситуаціях долі”,

зауважила Лада Заліська.

Крім цього, упродовж зустрічі викладачі з теплотою та щирістю ділилися спогадами про Мар'яну. Вони згадували її як розумну і старанну студентку, яка завжди вражала своєю наполегливістю й відповідальністю. Мар'яна була не лише сумлінною в навчанні, але й проявляла глибокий інтерес до кожної дисципліни, вивчаючи матеріал із цікавістю й завзяттям.

Викладачі відзначали її великі амбіції й прагнення досягати високих цілей. Вона мріяла про велике майбутнє, і її цілеспрямованість була прикладом для всіх. Мар'яна завжди знаходила час для допомоги іншим, демонструючи щиру доброту й уважність до всіх навколо.

Ці спогади залишаться з нами назавжди, надихаючи на подальші звершення й зберігаючи світлу пам'ять про цю чудову дівчину.

Мар’яна Луньо залишила по собі не лише пам’ять, а і свій внесок у розвиток студентського товариства й безперервне прагнення навчатися, допомагати іншим, які залишаться невід'ємною частиною нашої спільноти.