Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Представники Острозької академії взяли участь у Других Наукових Пікніках

03.06.2024

2 червня проректор із науково-педагогічної роботи, доктор філософських наук, професор Дмитро Шевчук, співробітник Музею історії НаУОА Богдан Новак і керівниця профорієнтаційного корпусу та консультаційного центру для абітурієнтів Приймальної комісії НаУОА Софія Лозюк взяли участь у Других Наукових Пікніках у місті Рівному. 

Захід проходив за ініціативи організації «Пласт». На алеях парку імені Тараса Шевченка навчальні заклади області демонстрували різні винаходи, проводили майстер-класи, інтерактиви, розповідали про спеціальності тощо.

Відвідувачі мали змогу ознайомитися із роздатковими матеріалами, зокрема виданнями Острозької академії; каталогами колекцій музею історії НаУОА; матеріалами, що висвітлюють історію закладу, а також профорієнтаційною продукцією. 

«Науковий пікнік» – це цікавий та інтерактивний захід, який дозволяє популяризувати науку. Цього року на нашому стенді ми сконцентрувалися на історії Острозької академії і князів Острозьких. Ми прагнули показати молоді, що історію можна вивчати не лише з книг, але й за допомогою сучасних технологій. Тому відвідувачі мали змогу помандрувати віртуальним простором, побувати в Острозькій академії й Острозькому замку, познайомитися із захопливою історією Острога»,

зазначив Дмитро Шевчук.

«Це був гарний і надзвичайно корисний івент. Діти та їхні батьки мали можливість поспілкуватися з представниками різних наукових напрямів. Кожна установа чи організація мала свій стенд з інтерактивом. Віртуальний тур пам'ятними місцями Острога – це продукт, створений спільними зусиллями працівників університету, музеїв, організацій, що займаються розвитком туризму й фахівців у сфері інформаційних технологій. Окремо хочеться подякувати за співпрацю Туристично-інформаційному центру Острога й команді Town Image Studio»,

зауважив Богдан Новак.

«Такі заходи стають справжнім джерелом мотивації для учнівсько-студентської молоді, дітей, дорослих і для самих закладів освіти. Упродовж дня ми бачили зацікавлені очі учнів і їхніх батьків, з радістю відповідали на запитання й обмінювалися контактами. Для багатьох Острозька академія стала відкриттям і мотивацією приїхати на екскурсію й подивитися історичні місця не у VR-форматі, а реально. Ми будемо раді бачити таку прогресивну й інтелектуальну молодь у стінах Острозької академії в ролі студентів»,

додала Софія Лозюк.

Острозька академія – університет реалізації мрій. Чекаємо саме на Вас!

 

Стежте за нами: