Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Всі новини

В Острозькій академії відбулася презентація книги Олександра Зінченка «Як українці зруйнували імперію зла»
7 червня в Національному університеті «Острозька академія» відбулася презентація книги українського публіциста, історика, журналіста й телеведучого Олександра Зінченка «Як українці зруйнували імперію зла».
07.06.2024

В Острозькій академії відсвяткували тиждень Інституту соціально-гуманітарного менеджменту
Упродовж 3-7 червня в Національному університеті «Острозька академія» тривали святкування, присвячені тижню Навчально-наукового інституту соціально-гуманітарного менеджменту.
07.06.2024

В Острозькій академії вшанували пам’ять Василя Попелюшка
7 червня в у студентсько-викладацькому храмі преподобного Федора Острозького Національного університету «Острозька академія» відбувся молебень і вшанування пам’яті доктора юридичних наук, професора, Заслуженого юриста України, завідувача кафедри кримінально-правових дисциплін Василя Попелюшка.
07.06.2024

Студентка Острозької академії – призерка Міжнародного конкурсу студентських наукових робіт під патронатом Національної комісії України у справах ЮНЕСКО
Колектив Національного університету «Острозька академія» щиро вітає студентку 1-го курсу другого (магістерського) рівня вищої освіти ОПП «Українська філологія: літературні та мовнокомунікативні студії» Катерину Бугеру з отриманням третього місця на Міжнародному конкурсі студентських наукових робіт, що відбувся під патронатом Національної комісії України у справах ЮНЕСКО на базі Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського. Наукова керівниця – Олександра Вісич, докторка філологічних наук, професорка кафедри української мови і літератури НаУОА.
07.06.2024

В Острозькій академії відбулося вручення сертифікатів слухачам підготовчих курсів
На базі Національного університету «Острозька академія» щороку проходять підготовчі курси до вступу, де слухачі-випускники закладів загальної середньої освіти не тільки готуються до складання НМТ із чотирьох предметів, а ще знайомляться з викладачами, студентським життям закладу, навчаються комунікувати між собою й мають можливість консультуватися з викладачами й у стінах Острозької академії.
06.06.2024

«Очі Маріуполя. Українські супергерої. Азовсталь» в Острозькій академії
6 червня в Національному університеті «Острозька академія» відбулася презентація книги й виставки «Очі Маріуполя. Українські супергерої. Азовсталь» авторства української письменниці Анастасії Дмитрук.
06.06.2024

В Острозькій академії відбулася зустріч студентів з українською журналісткою Валерією Суботіною
6 червня в Національному університеті «Острозька академія» відбулася зустріч студентів з українською журналісткою, викладачкою, поеткою, військовослужбовицею, майором Національної гвардії України, учасницею російсько-української війни, кандидаткою наук із соціальних комунікацій Валерією Суботіною (позивний «Нава»). 
06.06.2024

Петро Кралюк — переможець IV конкурсу православної журналістики
Доктор філософських наук, професор Петро Кралюк — переможець IV конкурсу православної журналістики. Такі результати оголосив Голова інформаційно-видавничого центру єпархії (ІВЦ) протоієрей Віталій Собко.
06.06.2024

Міністерство освіти і науки України інформує про оновлення Порядку прийому на навчання для здобуття ступенів бакалавра, магістра, доктора філософії у 2024 році
Зміни повʼязано із наявною воєнно-політичною ситуацією в країні. Також вони враховують основні аспекти щодо іспитів, які необхідні для підтвердження високого рівня знань, компетентностей та навичок вступників.
06.06.2024

Розпочато конкурсний відбір на отримання персональних грантів для студентів
Персональні гранти на навчання для здобувачів Національного університету “Острозька академія” - це сума коштів, що надається для покриття витрат на отримання освітніх послуг з метою підтримки та сприяння розвитку наукового та творчого потенціалу здобувачів вищої освіти.
06.06.2024

В Острозькій академії відбулася презентація збірок Іванни Голуб
5 червня в Національному університеті “Острозька академія” відбулася презентація збірок поезій української письменниці, психологині, адвокатеси, громадської діячки, волонтерки Іванни Голуб.
05.06.2024

Конкурс на семестрове навчання в Університеті ім. Адама Міцкевича (Республіка Польща)
У межах двосторонньої Угоди про співпрацю Університет ім. Адама Міцкевича та Національний університет «Острозька академія» оголошують конкурс на здійснення семестрової навчальної мобільності в зимовому семестрі 2024-2025 н.р. (вересень 2024 – лютий 2025 р.).
05.06.2024

Анастасія Дмитрук і Дмитро Козацький презентуватимуть книгу й виставку в Острозькій академії
Шановні колеги, студенти, аспіранти! Запрошуємо на презентацію виставки й книги «Очі Маріуполя. Українські супергерої. Азовсталь» авторства Анастасії Дмитрук. Окрім авторки на зустріч також завітає Дмитро Козацький (позивний «Орест») оборонець «Азовсталі», військовий, фотограф, студент Острозької академії, який разом з Анастасією поділиться історіями захисників Маріуполя.
05.06.2024

Правнича школа Острозької академії підписала меморандум про співпрацю з Верховним Судом
3 червня представники 8 правничих шкіл з університетів України, зокрема й Навчально-науковий інститут права ім. І. Малиновського НаУОА взяли участь у заході «Концепція взаємодії Верховного Суду та закладів юридичної освіти», організованого Верховним Судом.
04.06.2024

Викладачі кафедри громадського здоров’я та фізичного виховання взяли участь у конференції «Організаційні та клінічні аспекти пацієнторієнтованого підходу до лікування та реабілітації в сучасних умовах»
Упродовж 29-30 травня доктор медичних наук, завідувач кафедри громадського здоров’я та фізичного виховання, професор Ігор Гущук і доктор медичних наук, доцент Андрій Мокієнко взяли участь у науково-практичній конференції з міжнародною участю «Організаційні та клінічні аспекти пацієнторієнтованого підходу до лікування та реабілітації в сучасних умовах».
04.06.2024

Запрошуємо на презентацію книги Олександра Зінченка «Як українці зруйнували імперію зла»
Шановні колеги, студенти, аспіранти! Запрошуємо на презентацію книги українського публіциста, історика, журналіста й телеведучого Олександра Зінченка «Як українці зруйнували імперію зла».
04.06.2024

В Острозькій академії говорили про роль суспільних інституцій у духовно-моральному вихованні дітей і молоді
До Дня захисту дітей 1 червня на платформі «Цінності» 2024 відбувся урочистий інтерактивний захід на тему «Роль суспільних інституцій у духовно-моральному вихованні дітей і молоді України у час вітчизняних та міжнародних викликів». 
03.06.2024

Представники Острозької академії взяли участь у Других Наукових Пікніках
2 червня проректор із науково-педагогічної роботи, доктор філософських наук, професор Дмитро Шевчук, співробітник Музею історії НаУОА Богдан Новак і керівниця профорієнтаційного корпусу та консультаційного центру для абітурієнтів Приймальної комісії НаУОА Софія Лозюк взяли участь у Других Наукових Пікніках у місті Рівному. 
03.06.2024

Вітаємо новообраного Голову Братства спудеїв – Єгора Попова!
15 травня відбулися вибори голови Братства спудеїв Національного університету «Острозька академія», яким став студент другого курсу спеціальності “Міжнародні відносини” Єгор Попов. Офіційне знайомство новообраного голови з ректоратом НаУОА відбулося на засіданні Вченої ради 30 травня.
31.05.2024

Завідувач кафедри громадського здоров`я та фізичного виховання, професор Ігор Гущук взяв участь у засіданні секції Public Heath Medicine UEMS
28 травня завідувач кафедри громадського здоров`я та фізичного виховання Національного університету «Острозька академія» Ігор Гущук взяв участь у роботі щорічного засідання секції Public Heath Medicine UEMS (EUROPEAN UNION OF MEDICAL SPECIALISTS).
31.05.2024

В Острозькій академії відбулася лекція польського дипломата, Надзвичайного і Повноважного Посла Польщі в Україні (2001-2005) Марека Зюлковського
У межах Дипломатичного тижня в Національному університеті «Острозька академія» 30 травня відбулася лекція польського дипломата, Надзвичайного і Повноважного Посла Польщі в Україні (2001-2005), Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Польща в Кенії (2012-2015), представника Польщі в НАТО (2017-2019) Марека Зюлковського на тему «Міжнародний бізнес та екополітика».
30.05.2024

В Острозькій академії відбулася зустріч із провідними експертами компанії РЕНОМЕ СМАРТ
30 травня в Національному університеті «Острозька академія» відбулася зустріч із провідними експертами компанії РЕНОМЕ СМАРТ: Аліною Бойчук, менеджеркою із зовнішньоекономічної діяльності й Сергієм Березовським, керівником фінансово-економічного відділу. Тема лекції – «Інновації та технології на фінансовому ринку».
30.05.2024

До Дня науки викладачі Острозької академії отримали нагороди
30 травня в Національному університеті «Острозька академія» відбулося урочисте вручення нагород викладачів університету за досягнення в науковій сфері з нагоди Днів науки.
30.05.2024

В Острозькій академії відбулася лекція Заслуженого юриста України Василя Костицького
29 травня в Національному університеті “Острозька академія” відбулася лекція доктора юридичних наук України, академіка Національної академії правових наук, професора КНУ ім. Тараса Шевченка, Президента Асоціації українських правників, заслуженого юриста України Василя Костицького.
29.05.2024

В Острозькій академії відбулася лекція «Робота банку на міжнародному рівні й у період війни»
У межах дисципліни «Фінансовий ринок» 29 травня в Національному університеті «Острозька академія» відбулася зустріч із випускницею економічного факультету Богданою Гаврилюк, яка є членкинею правління АТ «Сітібанк». Тема лекції – «Робота банку на міжнародному рівні й у період війни».
29.05.2024

В Острозькій академії відбулася лекція-тренінг "Теорія та практика аргументації: корисні поради"
28 травня в Національному університеті “Острозька академія” відбулася лекція-тренінг "Теорія та практика аргументації: корисні поради".
28.05.2024

Надзвичайний і Повноважний Посол Бельгії в Україні Пітер Ван Де Вельде прочитав лекцію для студентів Острозької академії
28 травня в Національному університеті «Острозька академія» розпочався Дипломатичний тиждень – подія, яка дає можливість дізнатися більше про глобальні процеси у світі, обговорити актуальні питання сучасності.
28.05.2024

До уваги вступників на третій (освітньо-науковий) рівень вищої освіти!
Міністерство освіти і науки України повідомляє про зупинення зарахування мовних сертифікатів іноземних провайдерів замість ЄВІ в разі вступу до аспірантури. Це стосується наказу МОН № 690 від 16.05.2024, який офіційно набрав чинності.
28.05.2024

Про російсько-українську війну і Близькосхідний конфлікт як чинники глобальної нестабільності розповів генерал-лейтенант армії США у відставці Бен Ходжес
27 травня в Національному університеті «Острозька академія» відбулася восьма лекція пана Бена Ходжеса, генерал-лейтенанта армії США у відставці, екскомандувача американської армії у Європі. Тема лекції – «російська-українська війна і Близькосхідний конфлікт як чинники глобальної нестабільності». Модерував зустріч доктор психологічних наук, професор, помічник ректора з міжнародного співробітництва і фандрайзингу НаУОА Едуард Балашов.
27.05.2024

Запрошуємо на лекцію Василя Костицького
Шановні колеги, студенти, аспіранти! У межах Відкритого університету Острозької академії запрошуємо вас на лекцію доктора юридичних наук України, академіка Національної академії правових наук, професора КНУ ім. Тараса Шевченка, Президента Асоціації українських правників, заслуженого юриста України Василя Костицького. 
27.05.2024