Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Всі новини

Міжнародний форум "Відносини України-ЄС перед Обличчям Глобальних Викликів"
Команда грантового проєкту HEUS - Hub of the EU Solutions, що функціонує на базі Національного університету “Острозька академія” має честь оголосити про наближення важливої події, яку Ви не можете пропустити - Міжнародний форум "Відносини України-ЄС перед Обличчям Глобальних Викликів".
27.05.2024

Українсько-польський курс лідерства розпочався в Острозькій академії
Впродовж 24-26 травня в Острозі тривали заняття першої навчальної сесії Курсу лідерів для громадських організацій, що проводиться в рамках діяльності Центру імені Анни Валентинович у Рівному.
26.05.2024

В Острозькій академії говорили про проблеми культурної ідентичності в ситуації сучасного діалогу культур
24-25 травня в межах реалізації проєкту Жана Моне «Громадянське суспільство у процесі вирішення конфліктів: досвід ЄС для України» в Національному університеті «Острозька академія» відбулася XVІІ Міжнародна наукова конференція «Проблеми культурної ідентичності в ситуації сучасного діалогу культур». Захід проходив у змішаному форматі: онлайн та офлайн.
24.05.2024

Викладачка Острозької академії провела лекцію учням Оженинського ліцею напередодні Дня боротьби з тютюнопалінням
Напередодні Дня боротьби з тютюнопалінням, який відзначається 31 травня, викладачка кафедри громадського здоров'я та фізичного виховання НаУОА, завідувачка Острозького відділення ДУ «Обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Дануся Брезицька й працівники Острозького відділення Державної установи "Рівненський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України" (ДУ "Рівненський ОЦКПХ МОЗ") активно долучилися до заходів, спрямованих на підвищення обізнаності про шкідливість тютюнопаління.
24.05.2024

В Острозькій академії відбудеться лекція польського дипломата, Надзвичайного і Повноважного Посла Польщі в Україні (2001-2005) Марека Зюлковського
У межах Дипломатичного тижня в Острозькій академії анонсуємо подію. У четвер, 30 травня, відбудеться лекція польського дипломата, Надзвичайного і Повноважного Посла Польщі в Україні (2001-2005), Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Польща в Кенії (2012-2015), представника Польщі в НАТО (2017-2019) Марека Зюлковського на тему «Міжнародний бізнес та екополітика».
24.05.2024

В Острозькій академії відсвяткували тиждень Інституту лінгвістики
Упродовж 20-24 травня в Національному університеті «Острозька академія» тривали святкування, присвячені тижню Навчально-наукового інституту лінгвістики.
24.05.2024

В Острозькій академії відбудеться лекція Надзвичайного і Повноважного Посла Бельгії в Україні Пітера Ван Де Вельде
В Острозькій академії стартує Дипломатичний тиждень — подія, яка надасть можливість дізнатися більше про глобальні процеси у світі, обговорити актуальні питання сучасності. Перша зустріч відбудеться з Надзвичайним і Повноважним Послом Бельгії в Україні Пітером Ван Де Вельде, який поділиться своїм баченням сучасної дипломатії, розповість про роль Бельгії у світовій політиці та її співпрацю з Україною. 
24.05.2024

Запрошуємо на лекцію генерал-лейтенанта армії США у відставці Бена Ходжеса
У Національному університеті «Острозька академія» відбудеться восьма лекція Бена Ходжеса, генерал-лейтенанта армії США у відставці, екскомандувача американської армії у Європі. Тема лекції – «російська-українська війна і Близькосхідний конфлікт як чинники глобальної нестабільності». Лекція відбудеться в понеділок, 27 травня о 15.30 год.
24.05.2024

В Острозькій академії відбулася конференція «Бібліотечна справа в сучасних інформаційно-комунікативних процесах: тенденції та перспективи»
23 травня в Національному університеті «Острозька академія» відбулася науково-практична онлайн-конференція «Бібліотечна справа в сучасних інформаційно-комунікативних процесах: тенденції та перспективи».
23.05.2024

Надзвичайний та Повноважний Посол України в Державі Катар Андрій Кузьменко взяв участь в засіданні Foreign Policy Club
21 травня в рамках Foreign Policy Club відбулася дискусія із Надзвичайним та Повноважним Послом України в Державі Катар Андрієм Кузьменко на тему "Держава Катар – нетипова країна типового Глобального Півдня".
23.05.2024

Студентки Острозької академії посіли перше місце в Міжнародному конкурсі учнівської та студентської творчості «Змагаймось за нове життя!»
Колектив Національного університету «Острозька академія» щиро вітає студенток ОПП «Українська мова та література» Тетяну Лісовську (4 курс) й Марію Неумиту (3 курс) з перемогою в номінації «Науково-пошукова робота» у IV Міжнародному конкурсі учнівської та студентської творчості «Змагаймось за нове життя!». Конкурс присвячений Лесі Українці. Наставниця студенток – Олександра Вісич, докторка філологічних наук, професорка кафедри української мови і літератури.
23.05.2024

В Острозькій академії відбулася зустріч із лікаркою-психотерапевткою Галиною Хилюк
22 травня в Національному університеті «Острозька академія» відбулася зустріч із лікаркою-психотерапевткою Галиною Хилюк, яка є однією із 69 акредитованих КПТ терапевтів в Україні й працює керівником центру «ПсихоОазис». Тема лекції – «Хронічна тривожність і порушення сну».
23.05.2024

Семестровий обмін із Поморським університетом у Слупську
Традиційно в межах двосторонньої угоди між Національним університетом «Острозька академія» та Поморським університетом у Слупську оголошується конкурс на семестрове навчання в Поморському університеті упродовж 1 семестру 2024-2025 н. р. (жовтень 2024 р. – лютий 2025 р.).
22.05.2024

В Острозькій академії відбулася зустріч студентів із представниками Західного міжрегіонального управління Національного агентства України з питань державної служби
22 травня в Національному університеті “Острозька академія” відбулася зустріч студентів 3-го курсу спеціальності “Право” із представниками Західного міжрегіонального управління Національного агентства України з питань державної служби (НАДС).
22.05.2024

В Острозькій академії відбулася панахида за загиблим героєм, випускником Андрієм Круком
22 травня у студентсько-викладацькому храмі преподобного Федора Острозького відбулася панахида за загиблим героєм, випускником спеціальності 052 Політологія Національного університету «Острозька академія» Андрієм Круком, а також за загиблими студентами, випускниками й викладачами НаУОА.
22.05.2024

В Острозькій академії провели щорічний Регіональний фестиваль соціальних проєктів
22 травня в Національному університеті «Острозька академія» відбувся щорічний фестиваль соціальних проєктів. Захід традиційно організували студенти 2-го курсу спеціальності «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» за ініціативи викладачки навчальної дисципліни, кандидатки філологічних наук, доцентки Юлії Маслової.
22.05.2024

В Острозькій академії презентували компанію SoftServe
21 травня в Національному університеті «Острозька академія» для студентів економічного факультету відбулася презентація компанії SoftServe. До закладу завітали директор центру розробки SoftServe в Рівному Сергій Сидорчик, а також керівниця із співпраці з університетами Катерина Малаш.
21.05.2024

В Острозькій академії відбулася Модель саміту країн BRICS
21 травня в Національному університеті “Острозька академія” відбулася Модель саміту країн Brics. 
21.05.2024

В Острозькій академії відбулася лекція «Джерела фінансування відновлення України»
У межах дисциплін «Управління публічними фінансами» і «Фінанси» 20 травня в Національному університеті «Острозька академія» відбулася зустріч із заступником директора Департаменту інвестиційної політики Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександром Петрощуком. Тема лекції – «Джерела фінансування відновлення України».
20.05.2024

Для вступу до аспірантуру необхідно скласти єдиний вступний іспит
Усі вступники в аспірантуру мають скласти єдиний вступний іспит з іноземної мови та навчальних компетентностей. Відповідні роз’яснення надані Міністерством освіти і науки у відповідь на запити вступників щодо особливостей цьогорічного вступу в аспірантуру. Як наголошують у МОН, усі майбутні здобувачі ступеня доктора філософії мають зареєструватися на єдиний вступний іспит і скласти його в період з 24 червня до 15 липня 2024 року.
20.05.2024

Студентка Острозької академії посіла призове місце в усеукраїнському конкурсі з академічної доброчесности
Студентка першого курсу ОПП «Українська мова та література» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти Оксана Куц отримала диплом ІІІ ступеня за перемогу в Усеукраїнському конкурсі есе «Доброчесність у навчанні: дотримуватись / не можна / порушувати», що відбувся в Сумському державному педагогічному університеті імені А. С. Макаренка. Імена переможців оголосили 17 травня під час VІІ Міжнародної науково-практичної конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених «Академічна культура дослідника в освітньому просторі: європейський та національний досвід», присвяченої 100-річчю університету.
20.05.2024

Вічна пам’ять Герою Андрію Круку!
Із великим сумом повідомляємо: на фронті загинув випускник Національного університету «Острозька академія» спеціальності «Політологія» Андрій Крук. Уся академічна спільнота НаУОА схиляє голови у скорботі перед Героєм, який віддав життя за волю і свободу нашої Батьківщини!
18.05.2024

В Острозькій академії відбулася науково-практична конференція «Актуальні питання громадського здоров’я»
17 травня в Національному університеті “Острозька академія” в межах щорічної конференції “Дні науки 2024” відбулася науково-практична конференція «Актуальні питання громадського здоров’я» й круглий стіл за напрямом «Реабілітаційні заходи в умовах війни та післявоєнному періоді».
18.05.2024

В Острозькій академії відбулася підсумкове засідання Днів наук 2024
17 травня в Національному університеті “Острозька академія” відбулося підбиття підсумків XXIХ наукової викладацько-студентської конференції «Дні науки».
17.05.2024

В Острозькій академії говорили про проблеми й пріоритети розвитку освіти та науки у сфері національної безпеки
17 травня в Національному університеті «Острозька академія» в межах проєкту Європейського Союзу «Еразмус+ WARN – Академічна протидія гібридним загрозам (610133-EPP-1-2019-1-FI-EPPKA2-CBHE-JP)» відбулася VI Міжнародна науково-практична конференція «Освіта і наука у сфері національної безпеки: проблеми та пріоритети розвитку».
17.05.2024

Викладачка Острозької академії Катерина Якуніна прочитала лекції для студентів Академії ім. Якуба з Парадижу (Гожув-Великопольский, Польща)
У межах програми академічної мобільності «Еразмус+» 13-17 травня помічниця ректора зі стратегічного розвитку та забезпечення якості освіти НаУОА, кандидатка історичних наук Катерина Якуніна прочитала лекції для студентів спеціальностей «публічне управління», «національна безпека» та «міжнародні відносини» Академії ім. Якуба з Парадижу (Польща). Предметом обговорення стала імплементація політики у сфері якості освіти в НаУОА та роль стратегічного планування в освітній діяльності.
17.05.2024

В Острозькій академії відбулася панельна дискусія «Цифрова трансформація університету»
17 травня в межах Днів науки в Національному університеті «Острозька академія» відбулася дискусія «Цифрова трансформація університету». Модерував зустріч проректор із науково-педагогічної роботи, доктор філософських наук, професор Дмитро Шевчук.
17.05.2024

В Острозькій академії відбувся четвертий випуск Школи освітніх інновацій
17 травня в Навчально-методичному центрі «Школа освітніх інновацій» Національного університету «Острозька академія» відбулося урочисте вручення сертифікатів про підвищення кваліфікації у викладачів вишу. Ініціатори й натхненники центру – ректор НаУОА, доктор психологічних наук, професор Ігор Пасічник, проректорка з навчально-виховної роботи, докторка психологічних наук, професорка Руслана Каламаж та проректор з науково-педагогічної роботи, доктор філософських наук, професор Дмитро Шевчук. Модерувала захід керівниця Школи освітніх інновацій, кандидатка філологічних наук, доцентка Юлія Маслова. 
17.05.2024

Вітаємо Рафаїла Турконяка з отриманням найвищої нагороди Острозької академії
Архімандрит Греко-католицької церкви, доктор богослов’я і доктор літургіки, ієромонах Студитського уставу, лауреат Шевченківської премії за переклад Острозької Біблії, почесний професор НаУОА Рафаїл Турконяк отримав найвищу нагороду Національного університету Острозька академія – срібну медаль «Князь Василь-Костянтин Острозький» за вагомий внесок у відродження й розвиток університету. Таких медалей є лише сто. Ними нагороджують найвизначніших особистостей у галузі освіти, науки й політики. Нагороду вручив в. о. ректора Острозької академії, доктор психологічних наук, професор Ігор Пасічник 16 травня.
16.05.2024

В НаУОА відбувся круглий стіл, присвячений міжкультурній комунікації
16 травня 2024 р. відбувся круглий стіл «Міжкультурна комунікація в часи плинної модерності» організований в рамках реалізації проєкту Jean Monnet Module Erasmus+ “European Studies of Intercultural Communication: the EU experience for Ukraine” № 101126800 — EuCultCom — ERASMUS-JMO-2023-HEI-TCH-RSCH. На заході були обговорені теоретичні та прикладні питання різних аспектів міжкультурної комунікації, діалогічний потенціал європейського пограниччя, проблеми культурних конфліктів, геноцидів та етнічних чисток. Учасники круглого столу звернулися до конкретних зразків європейської міжкультурної комунікації, наприклад, до словацько-українського діалогу в умовах російсько-української війни.
16.05.2024