Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії відбулася лекція польського дипломата, Надзвичайного і Повноважного Посла Польщі в Україні (2001-2005) Марека Зюлковського

30.05.2024

У межах Дипломатичного тижня в Національному університеті «Острозька академія» 30 травня відбулася лекція польського дипломата, Надзвичайного і Повноважного Посла Польщі в Україні (2001-2005), Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Польща в Кенії (2012-2015), представника Польщі в НАТО (2017-2019) Марека Зюлковського на тему «Міжнародний бізнес та екополітика».

«Сьогодні ми маємо зустріч із Мареком Зюлковським – унікальною особистістю, причетною до відродження Острозької академії. Він був першим із послів іноземних країн, хто приїхав до нашого університету. До реалізації на базі Острозької академії канадійсько-польсько-української обмінної програми доклав чимало зусиль саме пан Марек. Він є єдиним іноземним дипломатом, який нагороджений срібною медаллю «Князь Василь-Костянтин Острозький» за вагомий внесок у відродження й розвиток університету. Марек Зюлковський – це людина, яка багато зробила для становлення справжніх дружніх стосунків між Україною та Польщею. Щиро радію, що Ви маєте прекрасну можливість поспілкуватися з такою визначною особистістю»,

зазначив у вітальному слові в. о. ректора Острозької академії, доктор психологічних наук, професор Ігор Пасічник.

Під час зустрічі Марек Зюлковський розповів студентам про дипломатію у справі міжнародних відносин, поняття кліматичної безпеки, сферу екологічної політики та її вплив на міжнародний бізнес, взаємозв'язок між економічними інтересами й екологічними викликами, що стоять перед світом.

«Надзвичайно радий, що 20 років тому мав змогу отримати срібну медаль «Князь Василь-Костянтин Острозький». Для мене це велика честь. Сьогодні щиро дякую за можливість проводити лекцію в Острозькій академії та за спогади, які назавжди будуть зі мною»,

зауважив Марек Зюлковський.

Упродовж зустрічі студенти поставили низку питань Мареку Зюлковському. Говорили про стратегічні підходи корпорацій для інтеграції економічних стандартів, українсько-польські відносини, проблеми країн на національному рівні під час переходу до «зеленої» реформи тощо.

Доктор психологічних наук, професор, помічник ректора з міжнародного співробітництва і фандрайзингу НаУОА Едуард Балашов підсумував:

«Радію за студентів Острозької академії, які мають унікальні можливості спілкуватися з непересічними особистостями сучасності, такими як п. Марек Зюлковський, який є відомим польським дипломатом. Пан Зюлковський є давнім другом нашого університету й продовжуватиме підтримувати його відродження, адже в наступному навчальному семестрі відвідає нас знову із циклом лекцій, тематика яких пов'язана з особливостями дипломатичної роботи. Пишаюся студентами Острозької академії, які під час таких зустрічей демонструють високий рівень теоретичних знань, ставлять гострі питання на актуальну тематику і вступають у дискусію із лекторами. Безперечно, такі зустрічі додають величезної практичної цінності до навчального процесу і сприяють інтернаціоналізації нашого університету».

Враженнями від зустрічі поділилися студентка 4-го курсу ОПП «Країнознавство» Вікторія Давидів і студентка 2-го курсу ОПП «Право» Олександра Лавринюк.

«Зустрічі з послами різних країн надзвичайно важливі. Марек Зюлковський – це людина, яка має великий досвід у сфері міжнародних відносин, і це надихає. Крім того, поєднання теми екології й міжнародного бізнесу дуже актуальне й дає зрозуміти багато цікавого для людей із різних сфер діяльності. Тому впевнена, що така зустріч була корисна всім студентам Острозької академії»,

зазначила Вікторія Давидів.

«Такі лекції важливі, бо перед студентами відкриваються багато аспектів, наприклад освітній, мотиваційний, практичний, комунікаційний, міжкультурний тощо. Подібні зустрічі є надзвичайно цінними, бо сприяють всебічному розвитку студентів, допомагають їм розширити свої горизонти, знаходити нові шляхи для досягнення успіху, а також перспективи для міжнародної співпраці й кар'єрного зростання»,

додала Олександра Лавринюк.