Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії відбувся круглий стіл на тему «Досвід громадянського суспільства ЄС у процесі врегулювання конфліктів»

30.04.2024

30 квітня 2024 року в Національному університеті «Острозька академія» успішно відбувся круглий стіл на тему «Досвід громадянського суспільства ЄС у процесі врегулювання конфліктів», організований у межах проєкту «Громадянське суспільство у процесі вирішення конфліктів: досвід ЄС для України» за співфінансування Європейського Союзу.

Захід проходив у змішаному форматі (як очно, у залі засідань Вченої Ради Новоакадемічного корпусу, так і дистанційно через платформу ZOOM), учасники мали можливість обговорити актуальні питання ролі громадянського суспільства у вирішенні конфліктів та вплив гібридних конфліктів на сучасні міжнародні відносини.

Програма круглого столу включала наступні виступи запрошених експертів та членів команди EURoCoRP:

  • Ph Dr. Martin Vavruš з університету Жиліни (Словаччина) представив доповідь про праворадикалізм та правий екстремізм в Словаччині;
  • Наталя Малиновська, доцентка Національного університету «Острозька академія», розповіла про роль української діаспори у допомозі інтеграції українців за кордоном;
  • Олена Шершньова, доцентка Національного університету «Острозька академія», презентувала дослідження щодо участі організацій громадянського суспільства ЄС у профілактиці гібридних конфліктів;
  • Дмитро Шевчук, проректор з навчально-педагогічної роботи Національного університету «Острозька академія», у своїй доповіді підкреслив значення довіри для формування міцного громадянського суспільства;
  • Тетяна Сидорук, завідувачка кафедри міжнародних відносин Національного університету «Острозька академія», виступила з аналізом змін громадської думки в Європі щодо підтримки України.
  • Сергій Іщук, професор Національного університету «Острозька академія», представив європейські стандарти реалізації права на мирні зібрання як важливий інструмент подолання конфліктів між державою та громадянським суспільством.

Захід завершився заключним словом Дмитра Шевчука, який підбив підсумки та наголосив на важливості продовження подібних ініціатив для підвищення обізнаності про конфлікти та методи їх вирішення. Запис круглого столу доступний для перегляду на офіційному сайті проєкту.

 

Довідково:

Проєкт «Громадянське суспільство у процесі вирішення конфліктів: досвід ЄС для України» (101084973 — EURoCoRP — ERASMUS-JMO-2022-HEI-TCH-RSCH)», що реалізується Національний університетом «Острозька академія» та співфінансується Європейський Союзом, має на меті популяризувати цінності громадянського суспільства ЄС у процесі розв’язання конфліктів та підвищити обізнаність щодо сучасних конфліктів гібридного типу.