Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії відбулася лекція генерал-лейтенант армії США у відставці Бена Ходжеса

18.09.2024

18 вересня в Національному університеті «Острозька академія» відбулася десята лекція пана Бена Ходжеса, генерал-лейтенанта армії США у відставці, екскомандувача американської армії у Європі. Тема лекції – «Kursk vs Pokrovsk...why the risk is worth it for Ukraine».

Модерував зустріч доктор психологічних наук, професор, помічник ректора з міжнародного співробітництва і фандрайзингу НаУОА Едуард Балашов.

Презентуємо найважливіші цитати з лекції пана Бена Ходжеса:

  • Ця війна має значення для нас (для Заходу). Якщо Україна програє, мільйони українців будуть змушені виїхати до Польщі, Німеччини та інших європейських країн, а це – великий виклик для Європи й потужний зрив ланцюгів постачання зерна та енергії.
  • Іран не має друзів, окрім росії. росія отримує вигоду від війни в Ізраїлі найбільше, оскільки в такій ситуації Сполучені Штати змушені постачати більше зброї до Ізраїлю, а не до України. Ось чому війна в Україні – не лише українське питання.
  • Росія контролює приблизно 18% української території.
  • Війна – не лише про зброю, це також про інформацію; про те, хто володіє інформацією. Коли Україна ввійшла в Курську область, я подумав «Яка ж чудова українська розвідка!»
  • Зараз кремль має обирати, чи він стягуватиме сили з Покровського напрямку, щоб повернути під контроль частину Курщини, чи він залучатиме сили з інших регіонів росії.
  • Світові слід більше тиснути на путіна, щоб той зрозумів: він не може перемогти.
  • росія інвестувала величезні кошти для того, щоб знищувати західне громадянське суспільство.
  • Я був приємно вражений, коли президент Ердоган сказав, що росія має повернути Крим.
  • Росія заплатила мільйони іншим людям для того, щоб ті поширювали фейкову інформацію з метою підірвати довіру до наших інституцій.

Враженнями від зустрічі поділилися студентка 3-го курсу Навчально-наукового інституту міжнародних відносин та національної безпеки Маргарита Якуб і студентка 3-го курсу Навчально-наукового інституту лінгвістики Юлія Миколайчук.

«Це вже не перша моя лекційна зустріч із Беном Ходжесом, але кожного разу він порушує актуальні питання. Сьогодні ми мали можливість послухати аналітичний огляд ситуації на українському фронті, а саме операції на території Курщини й тяжкої оборони на Покровському напрямку. Для мене, як політологині, це цікаво й корисно. Тому чекаю з нетерпінням наступної зустрічі з паном Ходжесом»,

зазначила Маргарита Якуб.

«Відвідування лекції Бена Ходжеса стало унікальною можливістю почути думку провідного фахівця у сфері військової стратегії. Його аналіз українських операцій в Курській області відкриває глибше розуміння не лише поточних подій на фронті, але і їхнього впливу на майбутнє. Я вдячна за можливість особисто почути такого експерта»,

додала Юлія Миколайчук.

 

Читайте також: