Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Візит представників УКУ до Острозької академії: партнерство заради освіти

08.08.2024

7 серпня до Національного університету "Острозька академія" завітали поважні гості з Українського католицького університету (УКУ). Серед них ректор УКУ Тарас Добко, проректор із зовнішніх зв’язків та суспільного служіння УКУ Дмитро Шеренговський, керівниця Деканату студентського життя Іванна Могиляк. 

Основна мета візиту – обговорення перспективи подальшої співпраці в галузі освіти та науки.

Упродовж візиту почесних гостей супроводжували в.о. ректора НаУОА доктор психологічних наук, професор Ігор Пасічник, помічник ректора з міжнародного співробітництва та фандрайзингу, доктор психологічних наук, професор Едуард Балашов та проректор з науково-педагогічної діяльності, доктор філософських наук, професор Дмитро Шевчук.

Гості з УКУ мали змогу ознайомитися з досягненнями Острозької академії, яка славиться своєю багатою історією та традиціями. 

Вони відвідали екскурсію по основних корпусах університету, яка включала відвідини староакадемічного та новоакадемічного корпусів, бібліотеки, а також музею НаУОА. Гості ознайомилися з аудиторіями для навчання, які зберегли свою автентичність та історичний дух. Також відвідали сучасні лабораторії, де їм було представлено наукові розробки та інновації студентів і викладачів університету. 

Крім цього, для гостей розповіли про зв'язок історії з сучасністю, про видатних особистостей, які навчалися та працювали в академії, а також про давні традиції, які досі живуть у стінах університету. 

Делегація мала змогу побачити сучасні аудиторії, оснащені найновішим обладнанням для навчання та досліджень. 

Після цього представники УКУ завітали до арт-кластера НаУОА, де змогли насолодитися виставкою картин, створених відомими художниками. Арт-кластер вразив гостей своєю творчою атмосферою та різноманіттям художніх стилів і технік. Це стало яскравим прикладом того, як Острозька академія підтримує мистецтво та культуру, надаючи простір для виставок і творчих проєктів.

“Я вперше в Острозькій академії, хоча звісно багато чув і знайомий із багатьма професорами із цього закладу. Насправді, я дуже хотів потрапити сюди і своїми очима побачити еволюцію цього навчального закладу, бо те, що відбулося за останні 30 років, коли академія була відроджена – це справжнє Боже чудо. У нашому житті в Україні за ці 30 років, щоб творити щось нове є багато перешкод, і з людської точки зору думаєш, як це можливо, проте виявляється , що все ж таки можливо. Мені здається, що дуже добре для нашої системи освіти та освітян бачити такі приклади, як може розвиватися освіта, як можуть зростати студенти, ставати випускниками тими, хто змінює Україну, і одним із таких прикладів є Острозька академія. Такі приклади показують, що творити якісну освіту для людей і задля людей це цілком можлива справа, тому я справді гратулюю, вітаю НаУОА, що це все вдалося, і бажаю, щоб не зменшувати темп”,

поділився враженнями ректор УКУ Тарас Добко.

Пан Тарас додав, що спільнота УКУ дуже хотіла би, щоб спільно з НаУОА народилися якісь спільні плани. Він зазначає, що особливо було б цікаво робити обмін студентами. 

“У нас вже був такий проєкт до війни, де студенти приїздили на певний час до Острога та Львова, щоб за короткий час пізнати самоврядування та студентське життя університетів. Думаю, що важливо буде це відродити знову. Крім цього, важливо побачити, які теми, особливо наукові, цікавлять наших студентів”,

підсумував Тарас Добко.

Візит представників Українського католицького університету до Острозької академії залишив позитивні враження та став вагомим кроком у зміцненні дружніх зв'язків між двома закладами, що в подальшому відкриє нові горизонти для взаємного обміну досвідом та ідеями в майбутньому.