Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Про основні виклики прокуратури України в умовах війни розповів Роман Олійник

30.09.2024

30 вересня в Національному університеті «Острозька академія» відбулася лекція-бесіда з керівником Шепетівської окружної прокуратури Хмельницької області, прокурором Романом Олійником на тему «Прокуратура сьогодення: основні виклики прокуратури України в умовах війни».

Модерував зустріч директор Навчально-наукового інституту права ім. І. Малиновського, кандидат юридичних наук, доцент Олег Герасимчук.

«Зустрічі з практиками є апріорі корисними для майбутніх юристів. Пан Роман, окрім значного досвіду роботи в системі прокуратури, має також науковий ступінь доктора філософії в галузі права. Вважаю, що вам, як майбутнім правникам, буде цікаво почути інформацію про заробітну плату прокурора, головні труднощі в цій професії, яким чином своєю діяльністю прокурор сприяє реалізації прав людини»,

зазначив Олег Герасимчук.

Під час заходу Роман Олійник розповів студентам про особливості функціонування прокуратури в сучасних умовах, зокрема закцентував увагу на теоретичних і практичних аспектах діяльності цього державного органу.

«Щиро дякую Олегу Павловичу за запрошення провести лекцію для студентів Острозької академії. Сподіваюся, що наша зустріч була корисною для вас і ви краще зрозуміли функції прокуратури та її місце в державній системі»,

зауважив Роман Олійник.

Враженнями від зустрічі поділилася студентка 3-го курсу спеціальності «Право» Зоряна Терешко:

«Зустріч із Романом Олійником була надзвичайно цікавою та інформативною. Він поділився захопливими життєвими історіями з власного досвіду роботи в прокуратурі, розкривши багато нюансів професії. Це дозволило краще зрозуміти складнощі й виклики, з якими стикаються прокурори. Дуже вдячна за можливість почути його роздуми».