Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Українсько-польський курс лідерства розпочався в Острозькій академії

26.05.2024

Впродовж 24-26 травня в Острозі тривали заняття першої навчальної сесії Курсу лідерів для громадських організацій, що проводиться в рамках діяльності Центру імені Анни Валентинович у Рівному.

«Я радий, що ви приєднуєтеся до таких ініціатив як Курс лідерства, - звернувся до учасників та учасниць навчання помічник ректора Національного університету «Острозька академія» з міжнародного співробітництва та фандрайзингу, професор Едуард Балашов, - адже це свідчить про вашу активну громадянську позицію, про можливість розвитку ваших громадських організацій. Мені приємно вас вітати у стінах Острозької академії, де ви зможете отримати необхідні знання».

Команда досвідчених тренерів з Польщі – Магда Ленарт-Залевська та Лукаш Цурило разом із доцентом кафедри журналістики і PR-менеджменту НаУОА Сергієм Штурхецьким підготували насичену програму підготовки громадських лідерів, яка включає в себе, зокрема, і проєктний менеджмент та фандрайзинг, побудову комунікаційних стратегій та напрацювання політик, використання штучного інтелекту та соціальних мереж в громадській діяльності. Тренінгові сесії триватимуть і впродовж літа в громадах Рівненщини, а вже восени учасники та учасниці Курсу лідерів знову зустрінуться в Острозькій академії для підсумкових занять.

«Ми пишаємося співпрацею із Острозькою академією, яку розпочали минулоріч із проведення науково-практичної конференції «Солідарність народів», присвяченої Анні Валентинович, - сказав тренер Курсу лідерів Лукаш Цурило (Республіка Польща). – Впевнений, що і наш новий навчальний проєкт стане традиційним та сприятиме розвитку громадянського суспільства в Україні, налагодженню нових і посиленню існуючих звязків між нашими країнами.

Суворі реалії сьогодення не оминули, звісно, і Курс лідерів, під час якого не один раз звучала повітряна тривога. Завдяки обладнаним укриттям Острозької академії заняття не переривалися ні на хвилину – адже лідери та лідерки громадських організацій надзвичайно мотивовані удосконалювати вміння роботи із соціально-значимими проєктами у своїх громадах.

«Нас було багато, ми усі різні за віком, посадами, статусами, напрямками діяльності та різноманітністю уподобань, - відзначила учасниця Курсу Оксана Романович, - але під керівництвом потужних тренерів з України та Польщі ми зуміли стати командою».

Проєкт співфінансується з державного бюджету в рамках «Польської співпраці для розвитку» Міністерства закордонних справ Республіки Польща.