Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії відбулася акція імунізації студентів, викладачів та співробітників

25.09.2024

25 вересня в Національному університеті «Острозька академія» відбулася акція імунізації студентів, викладачів та співробітників. Захід був ініційований Острозьким відділенням ДУ «РОЦКПХ» разом з КНП «Острозький ЦПМСД» за сприяння фахівців ДУ «Рівненський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ» з метою зміцнення здоров’я академічної спільноти та запобігання розповсюдженню інфекційних захворювань, що є особливо актуальним у сучасних умовах.

Учасники мали можливість вакцинуватися від Covid-19, дифтерії та правця — захворювань, які становлять серйозну загрозу здоров'ю суспільства. Окрім цього, проводився медичний огляд, під час якого фахівці надавали роз’яснення учасникам акції, консультуючи їх з питань здоров'я. Крім цього, для них були підготовлені роздаткові матеріали, що містили корисну інформацію про вакцинацію та її переваги.

Викладачка кафедри громадського здоров'я та фізичного виховання НаУОА, завідувачка Острозького відділення ДУ «Обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Дануся Брезицька зауважила: 

“Вакцинація досягає максимальної ефективності, коли щеплено понад 90% населення. Наразі спостерігається зростання рівня захворюваності на коронавірус, тому своєчасна вакцинація є ключовим фактором для захисту здоров’я та попередження серйозних ускладнень. Особливо важливо також пам’ятати про загрозу правця, який є невиліковним захворюванням. Єдиним надійним способом захисту від інфікування є профілактичне щеплення, яке може врятувати життя”.

Особистий вибір на користь вакцинації — це не лише захист власного здоров'я, а й відповідальний крок на шляху до забезпечення колективної безпеки. Участь у подібних заходах є проявом громадянської свідомості, адже кожна щеплена людина робить свій внесок у створення стійкого суспільства, яке готове протистояти викликам інфекційних хвороб.

“Вакцинування у сучасних умовах є необхідністю, адже це убезпечує від вірусу, що постійно мутує. Також вакцинування це свідчення соціальної відповідальності: за рідних, колег, навколишніх людей”,

зазначив директор Навчально-наукового інституту соціально-гуманітарного менеджменту Максим Карповець, який був сьогодні імунізований.