Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії презентували видання «Народні Герої України. Історії справжніх»

24.09.2024

24 вересня в Національному університеті «Острозька академія» відбулася презентація першої та другої частин видання «Народні Герої України. Історії справжніх».

До університету завітали: Віолетта Кіртока – керівниця проєкту «Народний Герой України», журналістка інтернет-видання «Цензор. НЕТ»; Любов Костенко – представниця видавництва «Білка», а також військовослужбовці оперативного командування «Захід». Перед початком заходу гості разом із проректором із науково-педагогічної роботи, доктором філософських наук, професором Дмитром Шевчуком вшанували пам’ять загиблих у російсько-українській війні й поклали квіти до стендів із їхніми фотографіями на «Алеї слави».

«Усі ми розуміємо, завдяки кому можемо сьогодні більш-менш спокійно перебувати в цих стінах, навчатися й навчати, здобувати знання, готуватися до того, щоб майбутнє України було переможним. До Острозької академії завітали колеги, які започаткували надзвичайно важливий проєкт відзначення наших захисників як тих, хто проявив безмежний подвиг і сміливість, захищаючи Україну. Серед них і ті, хто зараз воює, і ті, хто, на жаль, віддав своє життя. Цей проєкт не просто дає відзнаки, а розповідає історії людей, які присвятили своє життя захисту нашої країни»,

звернувся із вступним словом Дмитро Шевчук.

Віолетта Кіртока розповіла студентам про нагороду «Народний Герой України» – волонтерську ініціативу, запроваджену у 2015 році як спосіб висловлення вдячності бійцям, які були поранені у 2014–2015 роках, проте не отримали належного державного визнання.

«Одразу було зроблено два види нагороди. Червоно-чорна колодка – для тих, хто тримає зброю в руках, синьо-жовта – для волонтерів, лікарів, громадських діячів, журналістів. Так ця нагорода існує вже дев’ять років. Приємно зазначити, що багато людей з організації «На щиті», які разом із нами сьогодні знаходяться тут, є випускниками Острозької академії, а також, те, що ця організація є Народним Героєм України, з 2014 року робить неймовірні речі, коли забирає тіла наших захисників із фронту»,

зауважила Віолетта Кіртока.

Пані Віолетта додала, що кожна книга містить по 45 історій тих, хто захищав і захищає Україну на передовій – людей, які творять історію нашої держави й виборюють перемогу над ворогом. 

«Наше видавництво «Білка» засноване волонтеркою Іриною Білоцерковською та її чоловіком військовим. Ми завжди будемо вдячні за знайомство й дружбу з Віолеттою Кіртокою. «Народні Герої України. Історії справжніх» відрізняється від інших книг про Героїв тим, що Віолетта проживає кожне інтерв’ю та історію людей, про кого вона пише»,

розповіла Любов Костенко.

Наприкінці зустрічі слова подяки висловив завідувач кафедри національної безпеки та політології НаУОА, доктор юридичних наук, професор Микола Романов.

До слова, Віолетта Кіртока передала примірники книги Науковій бібліотеці й кафедрі національної безпеки та політології НаУОА.