Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Викладачка Острозької академії провела лекцію учням Оженинського ліцею напередодні Дня боротьби з тютюнопалінням

24.05.2024

Напередодні Дня боротьби з тютюнопалінням, який відзначається 31 травня, викладачка кафедри громадського здоров'я та фізичного виховання НаУОА, завідувачка Острозького відділення ДУ «Обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Дануся Брезицька й працівники Острозького відділення Державної установи "Рівненський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України" (ДУ "Рівненський ОЦКПХ МОЗ") активно долучилися до заходів, спрямованих на підвищення обізнаності про шкідливість тютюнопаління.

“Кожен четвертий чоловік і кожна п’ята жінка у світі страждають на гіпертонію або мають підвищений артеріальний тиск. А загалом такий стан мають близько 1 млрд людей. За даними дослідження STEPS в Україні в третини населення (34,8%) був підвищений артеріальний тиск або гіпертензія. Гіпертонія є основною причиною передчасної смерті у всьому світі. Тому дуже важливо вчасно діагностувати дане захворювання, щоб запобігти розвитку ускладнень. Краще займатися профілактикою, а не лікуванням!”

зауважила Дануся Брезицька.

Фахівці центру провели просвітницьку лекцію на тему "Безпечного куріння не існує!" для учнів 9-х класів Оженинського ліцею імені Т.Г. Шевченка. Лекція мала на меті інформувати підлітків про небезпеку куріння, зокрема електронні сигарети й інші сучасні засоби вживання тютюну. Учні дізналися про шкідливий вплив тютюнового диму на організм людини, особливо на молодь, а також про ризики розвитку різноманітних захворювань, пов'язаних із курінням, таких як рак легенів, серцево-судинні захворювання та інші серйозні хвороби.

Окрім лекції, працівники Острозького відділення здійснили моніторинговий візит в Оженинську лікарську амбулаторію.

Проблема тютюнопаління залишається однією з найгостріших у сфері громадського здоров'я. Куріння є однією з головних причин передчасної смерті, яка може бути попереджена.

У сучасних умовах важливо посилювати зусилля щодо боротьби з тютюнопалінням. Сюди належить як просвітницька робота серед молоді, так і впровадження й дотримання законодавчих заходів, спрямованих на обмеження куріння в громадських місцях, реклами тютюнових виробів і їх продажу неповнолітнім.

Працівники Острозького відділення ДУ "Рівненський ОЦКПХ МОЗ" висловлюють щиру подяку всім, хто долучився до організації та проведення цих важливих заходів. Спільними зусиллями ми можемо створити здоровіше майбутнє для нашого суспільства.