Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії відсвяткували тиждень Інституту лінгвістики

24.05.2024

Упродовж 20-24 травня в Національному університеті «Острозька академія» тривали святкування, присвячені тижню Навчально-наукового інституту лінгвістики.

Понеділок розпочався з урочистої церемонії відкриття святкування, під час якої звучали привітання в. о. ректора Острозької академії, доктора психологічних наук, професора Ігоря Пасічника; директорки інституту, кандидатки психологічних наук, доцентки Інни Ковальчук; першої деканеси факультету романо-германських мов, кандидатки психологічних наук, доцентки Світлани Новоселецької; доктора педагогічних наук, професора Василя Жуковського; випускниці першого випуску факультету романо-германських мов Олени Сірко, а також студдекана 2017 і 2019 років Василя Мутерка.

«Від імені ректорату вітаю весь професорсько-викладацький колектив і студентів Навчально-наукового інституту лінгвістики. Важливо, що цей тиждень ви зробили благодійним, щоб насамперед допомогти Збройним силам України. Ваша робота як волонтерів, особливо з початком повномасштабного вторгнення, є потужною й надзвичайно динамічною. Інтелект, емпатія, доброта – все це притаманно вам. Ви повинні пишатися собою, своїми викладачами, інститутом й Острозькою академією»,

зазначив Ігор Пасічник.

«Хочу подякувати Ігорю Демидовичу за створення й відродження Острозької академії і Світлані Володимирівні за творення нашого факультету. Щаслива працювати з колективом, який надихає, дає нові ідеї, є динамічним, прогресивним, вольовим. Разом зі студентами ми творимо інститут, про який мріємо. Незважаючи на ті проблеми й виклики, які стаються в нашій країні і світі, ми тримаємо стрій, тому що знаємо: допоки ми разом, все здолаємо. Однією сім’єю йдемо вперед»,

додала Інна Ковальчук.

«За 23 роки наш факультет досяг чимало. Відомі традиції Острозької академії були запропоновані й започатковані нашими студентами й викладачами. Ми віддані, креативні, працьовиті. Наші випускники працюють у багатьох країнах світу. Ви повинні пишатися собою, тому що – ви майстри іноземних мов; працюєте для свого майбутнього й прекрасної роботи. Дуже рада, що традиції нашого факультету, які були започатковані багато років тому, зараз успішно продовжуються»,

зауважила Світлана Новоселецька.

«Це велика честь бути з вами тут і згадувати славу нашого інституту. Шановні студенти, ви маєте чудову перевагу вчити іноземні мови, різні культури й зробити місток між націями. Ви повинні використовувати ці важливі можливості, вчити мову не лише для того, щоб мати хорошу роботу, але й щоб розповісти всьому світу про російську агресію проти України, аби зробити нашу перемогу ближчою»,

наголосив Василь Жуковський.

«Дуже щаслива бути сьогодні в Острозькій академії на відкритті тижня Інституту лінгвістики. Сподіваюся, що для всіх нас цей тиждень є унікальною можливістю відзначити досягнення нашого інституту, подякувати викладачам і менторам, а також поділитися досвідом захопливої науки лінгвістики»,

зазначила Олена Сірко.

«День, коли я став студдеканом факультету романо-германських мов, був для мене одним із найкращих в університеті. Щиро дякую своїй команді, яка завжди була поруч. Навчання в Острозькій академії дало мені як особистісний, так і професійний розвиток, за що надзвичайно вдячний. Спасибі всім, хто був і є історією нашого факультету й університету»,

підсумував Василь Мутерко.

У вівторок у студентсько-викладацькому храмі преподобного Федора Острозького НаУОА відбувся Молебень за Інститут лінгвістики. Академічна спільнота разом помолилась за процвітання Інституту й університету, а також за мир в Україні.

Увечері відбулась традиційна співанка Coffee House, під час якої студенти мали можливість зібратися разом в академічному парку Острозької академії й поспівати відомих пісень різними мовами світу.

У середу студенти провели благодійний ярмарок, де кожен охочий міг купити різноманітні солодощі, інші смаколики й зробити донат на ЗСУ; також організували movie night - долучилися до перегляду фільму «Pride and prejudice» під відкритим небом в академічному парку Острозької академії.

У четвер відбувся незмінний і найбільш упізнаваний захід, що традиційно проводиться Інститутом лінгвістики – Віденський бал, який є святом грації, краси й ніжності. 

До початку заходу гості фотографувалися у спеціально облаштованій фотозоні. Танцювальну частину вечора відкрили пари дебютантів, а згодом, після майстер-класу від запрошених хореографів, учасники заходу й самі долучились до вальсу відповідно до кольору стрічок.

Гості мали змогу насолодитись мистецькими номерами студентів і місцевих колективів, а також смаколиками, які забезпечили місцеві підприємці.

Завершальним заходом тижня став день студентського самоврядування й традиційний Change Image Day, упродовж якого студенти змінюють на один день власний імідж, приміряючи інші образи й ролі, незвичні для повсякденного життя.

Усі заходи в межах тижня Інституту лінгвістики були благодійними. Завдяки активній участі академічної спільноти вдалося зібрати 72 тисячі гривень. Свій святковий донат у розмірі 30 тисяч гривень на початку тижня інституту зробив ректор Ігор Пасічник. Ці кошти буде передано благодійним організаціям «Тут і Зараз», «Осередок» та «Renegade Relief Runners» для купівлі дронів для 68 ОЄБр, 5 ОШБр, TacTeam, 67 ОМБр ДУК, 1 ОШБ ім Героя України «Да Вінчі» та 72 ОМБр.