Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Студентки Острозької академії посіли перше місце в Міжнародному конкурсі учнівської та студентської творчості «Змагаймось за нове життя!»

23.05.2024

Колектив Національного університету «Острозька академія» щиро вітає студенток ОПП «Українська мова та література» Тетяну Лісовську (4 курс) й Марію Неумиту (3 курс) з перемогою в номінації «Науково-пошукова робота» у IV Міжнародному конкурсі учнівської та студентської творчості «Змагаймось за нове життя!». Конкурс присвячений Лесі Українці. Наставниця студенток – Олександра Вісич, докторка філологічних наук, професорка кафедри української мови і літератури.

Щирі вітання студенткам 4-го курсу ОПП «Українська мова та література» Лілії Чернух і Богдані Свердлюк із перемогою в номінації «Декламація», а також Валентині Копієвській із перемогою в номінації «Твір». Наставниця студенток – Світлана Кочерга, докторка філологічних наук, професорка кафедри української мови і літератури.

«Відчувала велику відповідальність, бо представляла не лише себе, а й Острозьку академію. У мене вже було дослідження, над яким я працювала зі своєю науковою керівницею Олександрою Андріївною Вісич, тому залишалася лише впевненість у перемозі, так і сталося. Конкурс «Змагаймось за нове життя!» має довгу історію: від локального кримського до міжнародного. Це великий крок, тому було приємно долучитися до цієї події і внести свою лепту в популяризацію творчості Лесі Українки серед молоді»,

зазначила Тетяна Лісовська.

«Взяла участь у конкурсі з цікавості, та й драма, про яку писала роботу на конкурс, не дуже відома, на відміну від «Лісової пісні» чи «Камінного господаря». Вважаю, що такі конкурси важливі, бо молодь по-новому дивиться на творчість відомих українців, зокрема Лесі Українки. У неї є набагато більше, ніж можна дізнатися зі шкільної літератури»,

додала Марія Неумита.

Уся академічна родина щиро вітає Тетяну Лісовську, Марію Неумиту, Лілію Чернух, Богдану Свердлюк і Валентину Копієвську та бажає подальших успіхів, творчого натхнення в реалізації наукових задумів і нових досягнень!