Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії відбулася зустріч студентів із представниками Західного міжрегіонального управління Національного агентства України з питань державної служби

22.05.2024

22 травня в Національному університеті “Острозька академія” відбулася зустріч студентів 3-го курсу спеціальності “Право” із представниками Західного міжрегіонального управління Національного агентства України з питань державної служби (НАДС).

З вітальним словом до присутніх звернувся проректор з науково-педагогічної роботи, доктор філософських наук, професор Дмитро Шевчук:

“Острозька академія відновлює свої ідеї й концепції, пов’язані з державною службою. Ми організовуємо цю зустріч, бо віримо, що хтось із вас може зацікавитися перспективами першої роботи на державній службі. Також анонсуємо нову магістерську програму, яка покликана розширити ваші знання й компетенції. Сподіваємося, що ця програма стане для вас цікавою та корисною, відкриваючи нові горизонти для професійного розвитку”.

Захід проводився з метою ознайомити студентську молодь із сучасними аспектами роботи на державній службі, зокрема з процедурою проходження конкурсу на вакансії, соціальними гарантіями, а також перевагами й можливостями для професійного та кар'єрного зростання державних службовців.

На початку зустрічі викладачі НаУОА кандидат наук із державного управління, доцент кафедри національної безпеки та політології Віталій Лебедюк і кандидат наук із державного управління, старший викладач Віталій Бондар представили студентам нову освітню програму 281 "Публічне управління та адміністрування". Вони розповіли про мету цієї ОПП, її особливості, складові й переваги для майбутніх фахівців, а також запросили студентів вступати на цю перспективну програму, що відкриває широкі можливості для професійного та кар'єрного зростання.

“Сьогодні ми зустрілися з вами, аби передусім змотивувати вас, продемонструвати вам питання обізнаності, як працює державна служба, що таке публічна служба, яким чином до неї можна потрапити, а найголовніше, чим в умовах воєнного стану можете стати корисними їй саме ви ”,

зауважила керівниця Західного міжрегіонального управління НАДС Ольга Смалій.

Упродовж заходу Ольга Смалій розповіла студентам про те, що повноваження Західного міжрегіонального та інших регіональних управлінь НАДС поширюються на територію Житомирської, Хмельницької, Вінницької, Чернівецької,

Закарпатської, Львівської, Тернопільської, Івано-Франківської, Волинської, Рівненської областей.

Також звернула свою увагу на основні завдання Західного міжрегіонального управління. Це зокрема, реалізація державної політики у сфері державної служби та з питань управління персоналом на відповідній території, внесення на розгляд НАДС пропозицій щодо формування державної політики у сфері державної служби та з питань управління персоналом, а також служби в органах місцевого самоврядування та здійснення функціонального управління державною службою на відповідній території.

Пані Ольга також провела лекцію, присвячену перевагам професії державних службовців, можливостям для молоді в реалізації себе на державній службі. 

У ході інтерактивної частини заходу відбувся практичний інтенсив, де студенти мали можливість представити своє бачення майбутніх управлінців. Учасники, об'єднані в команди, розглядали способи подолання упереджень щодо державної служби.