Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Студенти Острозької академії розпочали семестрове навчання в університетах Європи

19.09.2024

Національний університет «Острозька академія» здійснює діяльність у межах програми Erasmus+ з 2015 року. За цей час вдалося створити розгалужену мережу партнерів з усієї Європи, налагодити співпрацю у сфері академічних та професійних обмінів. Учасниками програми лише в минулому навчальному році стали близько 100 студентів, працівників і викладачів університету.

У цьому навчальному семестрі студенти Острозької академії теж мають можливість взяти участь у семестрових обмінах і програмах стажувань в престижних університетах Європи, зокрема Іспанії, Литви, Чехії та Польщі.

Університет Хаєн (Іспанія) і Острозька академія проводили конкурс на отримання стипендії Erasmus+ в межах Key Action 171 для здійснення навчальної мобільності з країнами-партнерами в першому семестрі 2024-2025 н.р. Зокрема нещодавно студентки 3-го курсу Навчально-наукового інституту лінгвістики Ангеліна Киричук й Навчально-наукового інституту міжнародних відносин та національної безпеки Софія Кулаковська розпочали навчання в Університеті Хаєн.

«Програма Erasmus+ від Острозької академії – це про відкриття нових світів, знань і навичок, про втілення мрій і можливість побачити себе з іншого боку. Тиждень тому розпочався мій другий семестр навчання в Іспанії. І повернувшись сюди, я відчула, що ця країна вже стала частиною мого життя. Хоча раніше навіть не думала про те, що навчатимусь закордоном, подорожуватиму й матиму друзів з усього світу. Щиро вдячна Острозькій академії за те, що допомогла мені зробити цей шлях можливим. А завдяки навчанню в Інституті лінгвістики я змогла впевнено адаптуватися до нових умов і зараз продовжую вивчати нову мову й культуру»,

зазначила Ангеліна Киричук.

«Знайомства з новими людьми, інтерактивне навчання, культурний обмін – це лише початок мого досвіду в Universidad de Jaén. Можливість взяти участь у програмі Erasmus+ вже стала для мене важливим етапом на шляху до здобуття освіти у сфері міжнародних відносин. Безмежно вдячна, що маю нагоду представляти наш університет закордоном, адже Острозька академія це справді традиція, що творить майбутнє!»

додала Софія Кулаковська.

У межах двосторонньої Угоди про співпрацю між Університетом Миколаса Ромеріса (Литва) й Острозькою академією студентка 3-го курсу Навчально-наукового інституту лінгвістики Катерина Опейда і студентка 2-го курсу другого (магістерського) рівня вищої освіти Навчально-наукового інституту міжнародних відносин та національної безпеки Богдана Білокобильська розпочали навчання упродовж першого семестру 2024-2025 н.р. навчатиметься в Університеті Миколаса Ромеріса.

«Маю честь вдруге стати студенткою академічного обміну й отримати унікальну можливість навчатись у литовському університеті, отримуючи нові знання, досвід, навички, вивчати нові практики, пізнавати нові культури, звичаї інших країн і відкривати нові горизонти, стаючи професіоналом у своїй галузі навчання. Для мене це не лише честь, але і велика відповідальність, адже зараз саме той час, коли потрібно демонструвати, що, попри повномасштабну війну, постійні бомбардування й повітряні тривоги, Україна бореться та рухається вперед, так само як і її молодь, яка навчається та розвивається заради того, щоб вже в найближчому майбутньому відбудувати сильну та незалежну Україну»,

зауважила Катерина Опейда.

«Ця програма обміну – чудова можливість зростати як особистісно, так і професійно. Навчання в Університеті Миколаса Ромеріса – це про глибше занурення в литовське суспільство, краще розуміння його культури та історії, що як ніколи важливо в контексті загрози з боку російської федерації. Також – це безцінний досвід для майбутньої кар'єри, особливо підтримки та покращення дружніх відносин між Україною та європейськими країнами»,

додала Богдана Білокобильська.

Студентки 3-го курсу Навчально-наукового інституту міжнародних відносин та національної безпеки Олександра Рябінчак і Дарія Стельмах-Переходько упродовж першого семестру 2024-2025 н.р. навчатимуться в Університеті Градец Кралове (Чехія).

«Щаслива, що поїхала отримувати новий науковий досвід до Університету Градець Кралове. Це чудовий навчальний заклад із привітними людьми, які із задоволенням діляться своїми знаннями й навичками. Представляти свій університет за кордоном – честь для мене, як і для кожного студента. Саме тому я буду робити це якнайкраще. Дякую Острозькій академії за можливість побачити щось нове, зустріти друзів, багато навчатися й поширювати досвід українських студентів у Чехії. Ці емоції безцінні»,

розповіла Олександра Рябінчак.

«Я вдячна Острозькій академії та Відділу міжнародних зв’язків, що маю змогу потрапити на навчання за обміном. Це дало мені цінні можливості для здобуття корисного досвіду, нових знайомств і прийняття самостійних рішень. Важливим для мене залишається постійне покращення своїх комунікативних навичок, щоб впевнено висловлювати свою думку, а також отримувати нові знання»,

зазначила Дарія Стельмах-Переходько.

У межах двосторонньої Угоди між Поморською Академією у Слупську (Республіка Польща) й Острозькою академією студент 2-го курсу Навчально-наукового інституту права ім. І. Малиновського Ігор Конопка упродовж першого семестру 2024-2025 н.р. матиме можливість навчатися в Поморській академії.

«Для мене обмінна програма в Поморському університеті дозволить поглибити знання у сфері юриспруденції. Буде цікаво порівняти системи законодавств двох країн. Вважаю, що цей досвід допоможе не тільки отримати нові знання, а й розвинути комунікативні навички. Ця програма - крок у правильному напрямку, який дозволить мені стати більш конкурентоспроможним на глобальному ринку праці»,

зауважив Ігор Конопка.

Студентка 3-го курсу Навчально-наукового інституту лінгвістики Лада Заліська пройде стажування у Клайпедському державному університеті прикладних наук (Литва).

«Це стажування – про неочікуваний поворот долі, який змінить моє життя на краще. Упевнена, що здобуду тут незабутній досвід, який мрію вміло використовувати пізніше; прекрасні знайомства, які переростуть у дружні взаємини та найголовніше – можливість представляти Україну й Острозьку академію на міжнародному рівні»,

наголосила Лада Заліська.

Доктор психологічних наук, професор, помічник ректора з міжнародного співробітництва і фандрайзингу НаУОА Едуард Балашов підсумував:

«Острозька академія інтенсивно впроваджує положення «Стратегії інтернаціоналізації», надаючи студентам все більше можливостей участі в програмах семестрової мобільності. Щороку географія наших партнерських європейських університетів розширюється. Заохочуємо студентів НаУОА покращувати рівень володіння англійською мовою, добре навчатися, займатися активною громадською діяльністю, вести здоровий спосіб життя, займатися спортом, адже саме ці характеристики забезпечать їм великий шанс стати учасником програми студентської мобільності. Участь у такій програмі, повірте, стане для студентів однією з найбільших пригод у житті».

Дізнатися більше про програму Erasmus+ можна за покликанням: https://www.oa.edu.ua/ua/foreign/erasmus/