Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Державні гранти для здобувачів вищої освіти

19.07.2024

Цьогоріч вступники, які претендують на навчання на контракті, матимуть унікальну можливість отримати додаткову фінансову підтримку – державний грант. Це надасть можливість частково покрити вартість навчання на будь-якій освітній програмі першого (бакалаврського) рівня вищої освіти. 

Державний грант – це можливість для вступників, які здобуватимуть першу вищу освіту за контрактом отримати від 15 тисяч грн і більше на рік для покриття частини вартості навчання.

Важливе уточнення. Вступ на бюджетну форму залишається без змін: якщо студент вступає на бюджетне місце, держава оплачує всю вартість навчання.

 

Отримати грант може вступник, який:

  • вступає на освітню програму першого (бакалаврського) рівня вищої освіти на основі ПЗСО та НРК .
  • вступає на денну форму навчання на контракт;
  • має результати НМТ (ЗНО) з будь-яких двох предметів з оцінками не менше ніж 150 балів (грант І рівня) або не менше ніж 170 балів (грант ІІ рівня).

Загалом сума гранту визначається індивідуально для кожного вступника за результатом НМТ та з урахуванням коефіцієнту спеціальності.

  • Для вступників із результатом НМТ від 150 балів з будь-яких 2-х предметів є можливість отримати грант у розмірі 15 тис. грн.
  • Грант 2-го рівня передбачає, що вступники з результатом НМТ від 170 балів з будь-яких 2-х предметів претендуватимуть на грант у розмірі 25 тис. грн.

Важливо, що розмір гранту може бути більшим (тобто, помножений на відповідний коефіцієнт), що залежатиме від обраної спеціальності.

Зазначимо, що для деяких спеціальностей не передбачено гранту першого рівня, лише другого (отже, для вступників, у яких не менше ніж 170 балів із мінімум двох предметів).

Якщо ж студент вступає на бюджет, держава оплачує всю вартість навчання. Державні гранти не впливатимуть на тих студентів, які цьогоріч вступають на бюджет, вони отримають від держави оплату повної вартості навчання.

«Розвиток людського капіталу — це один із пріоритетів держави. Саме на це ми опиралися у підборі спеціальностей, для яких додається коефіцієнт. Безумовно, все, що повʼязане з медициною, реабілітацією, освітою матиме найбільшу підтримку. А також стратегічно важливі — наукові галузі, інженерія та професії для відбудови. Загалом для нас реалізація кожного студента і студентки в Україні — надзвичайно цінна, оскільки від цього залежить наше майбутнє»,

коментуєМихайло Винницький, заступник міністра освіти і науки України.

Алгоритм отримання грантів:

  • Щоб подати заявку на отримання державного гранту, вступники мають визначитися з пріоритетним закладом освіти та обрати відповідну освітню програму через свій електронний кабінет вступника. Рекомендуємо ознайомитися з вартістю контракту для обраної програми, щоб зрозуміти, яка частина цієї вартості може бути покрита грантом. Якщо вступник/-ця відповідає умовам для отримання гранту, тоді отримає відповідне повідомлення у своєму електронному кабінеті. 
  • Після успішного зарахування на бажану програму, студент/-ка має подати заяву на грант через свій електронний кабінет в Єдиній державній електронній базі освітньої інформації (ЄДЕБО) в період з 5 вересня до 31 жовтня 2024 року. Після оброблення заяви, студента/-ку буде поінформовано про призначення гранту на перший рік навчання із зазначенням відповідної суми. Зазначимо, що грант надається на весь термін навчання, проте виплати проводитимуть двічі на рік.
  • Після схвалення вашої грантової заявки потрібно буде через мобільний застосунок «Дія» пройти електронну ідентифікацію та автентифікацію; обрати в мобільному застосунку «Дія» послугу з отримання гранту. Далі необхідно відкрити в одному з банків України рахунок зі спеціальним режимом використання для зарахування гранту.
  • Якщо вступник/-ця є неповнолітнім/-ньою, то запит на отримання державного гранту подає один із батьків або законних представників. Кошти, отримані у формі гранту, можуть бути використані лише для оплати навчання в ЗВО, з яким підписано відповідний контракт.

Більше інформації за покликанням.

 

Контакти для консультацій щодо Вступної кампанії 2024 року

  • 0960266880 - Консультаційний центр для абітурієнтів;
  • 09755374100986153279 - Приймальна комісія НаУ «Острозька академія»;
  • 0968994887sofiia.loziuk@oa.edu.ua – Софія ЛОЗЮК, керівник Консультаційного центру для абітурієнтів Приймальної комісії НаУ «Острозька академія»;
  • vstup@oa.edu.ua - електронна скринька Приймальної комісії.

ОБИРАЙТЕ НАВЧАННЯ
В НАЦІОНАЛЬНОМУ УНІВЕРСИТЕТІ «ОСТРОЗЬКА АКАДЕМІЯ»!