Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Перший випуск бакалаврів за програмою дипломів двох університетів!

18.07.2024

Програма дипломів двох університетів – Національного університету «Острозька академія» та Вармінсько-Мазурського університету в Ольштині – це можливість здобуття кваліфікаційного рівня бакалавра студентами у двох університетах. Участь у програмі відкриває двері для навчання в умовах двох держав, а – відповідно – двох культур, систем освіти, різноманіття у підходах до розуміння національних та глобальних проблем, різних аспектів міжнародних відносин нашого непростого часу. Основна мета програми – підвищити конкурентоспроможність випускників на ринку праці та розширити їх професійні можливості. Перші випускники програми цього року отримали дипломи з міжнародних відносин в Україні, незадовго отримають дипломи з політології в Польщі.

«Перші дні у Вармінсько-Мазурському університеті були захоплюючими, але в той же час напруженими. Культурні та мовні відмінності дещо ускладнювали процес навчання перші тижні, але завдяки підтримці викладачів та студентів університету-партнера адаптація пройшла швидко. Від початку навчання відчувалося доброзичливе ставлення до нас. Викладачі були відкритими до дискусій, що сприяло зростанню зацікавленості предметами, а принагідно – кращому вивченню мови викладання. Нові знайомства, нові враження від іншої культури, подорожі та цікавий навчальний досвід залишили незабутні спогади. Програма подвійних дипломів надає не лише академічні знання, але сприяє особистому та професійному зростанню. Досвід участі у програмі став для мене унікальною можливістю поглибити свої знання, покращити мовні навички та відкрити для себе нові культурні горизонти»,

поділилася враженнями Анна Свинарчук.

«Життя у Польщі було сповнене нових вражень. Відвідування визначних місць, участь в університетських заходах та знайомство з польськими студентами дозволили глибше зрозуміти місцеву культуру та швидше інтегруватися. Нові друзі, цікаві подорожі не лише по Польщі, а й до інших країн та безцінний досвід залишаться зі мною на все життя. Ця програма стала справжнім проривом для студентів, які прагнуть здобути одночасно дипломи двох університетів, міжнародний досвід та нові можливості для кар'єрного зростання. Для мене програма стала тим досвідом, що збільшив мій кругозір та можливості отримати нові навички»,

додала Анастасія Салівончик.

Випускники програми висловлюють особливу подяку проф., др. габ. Терезі Астрамович-Лейк, проф., д.і.н. Аллі Атаманенко, проф., др. габ. Аркадіушу Жуковському, проф., др. габ. Марчіну Хелміняку, др. Наталі Конопці, др. габ. Павлу Пєтночці за можливість реалізації програми. 

Набір до участі в програмі дипломів двох університетів з Вармінсько-Мазурським університетом було реалізовано також у 2024-2025 н.р. Співпраця продовжується і буде розвиватись у майбутньому.