Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії відбулася підсумкове засідання Днів наук 2024

17.05.2024

17 травня в Національному університеті “Острозька академія” відбулося підбиття підсумків XXIХ наукової викладацько-студентської конференції «Дні науки».

Із вітальним словом і словами подяки звернувся доктор філософських наук, професор, проректор з науково-педагогічної роботи НаУОА Дмитро Шевчук:

“У травні, коли вся наукова спільнота відзначає своє професійне свято День науки, в Національному університеті «Острозька академія» уже стало традицією проводити наукову студентсько-викладацьку конференцію Дні науки. Учасники XXIХ конференції працювали в умовах повномасштабної війни, яку розпочала російська федерація проти України. Висловлюю найщирішу подяку всім, хто доклав зусиль до організації заходу, а також усім, хто виступав і брав участь у Днях науки. Дякую за вашу відданість і професіоналізм!”

Робота конференції розпочалася з публічної лекції «Права людини в умовах війни». Її прочитала українська юристка й правозахисниця Олександра Матвійчук – голова організації «Центр громадянських свобод», нагородженої Нобелівською премією миру у 2022 році.

Крім цього, в межах конференції організовано пленарні засідання, наукові секції, круглі столи. Презентовано аналітичну доповідь про стан громадянського суспільства в Україні. Викликали зацікавлення загальноуніверситетські панельні дискусії, які мали характер публічних подій. Проведено майстер-клас із питань інформаційно-бібліографічного забезпечення досліджень у сфері громадського здоров’я. Працювала науково-практична конференція «Актуальні питання громадського здоров’я: виклики та респективи».

Молоді науковці Школи політичної аналітики «ПОЛІС» у форматі воркшопу досліджували тему «Виклики дослідження. Як обрати оптимальну регресійну модель?» На методологічному семінарі Центру політичних досліджень обговорювалися нові напрями політичних досліджень в умовах війни. Студенти та молоді вчені, учасники круглого столу «Нова інформаційна ситуація та тенденції альтернативного розвитку ЗМК в Україні», презентували результати діяльності Науково-практичної лабораторії «Студія стратегічних комунікацій». Як і щороку, працювала секція «Острогіана. Волиніана», на якій були опрацьовані краєзнавчі теми.

Студентське наукове товариство «Академік» Братства спудеїв НаУОА координувало  інтелектуальний турнір. У 2024 році товариство організувало секцію «Наукові дослідження учнівської молоді». Учні Обласного наукового ліцею м. Рівне працювали у 2-х підсекціях: Гуманітарні науки і Суспільні і поведінкові науки. Громадське здоров’я. Комп’ютерні науки.   

Учасниками наукових заходів XXIХ наукової студентсько-викладацької конференції Дні науки були не лише науково-педагогічні працівники, студенти й аспіранти НаУОА, а й науковці з інших освітніх і наукових інституцій, наукові експерти. Загалом під час Днів науки було проведено 66 наукових заходів.

Голови секцій зауважили, що цьогоріч конференція відбувалася на досить високому професійному рівні, на якій кожен міг показати свою компетентність із різних тем.

Крім цього, наприкінці зустрічі Дмитро Шевчук відзначив низку студентів і викладачів кожного інституту/факультету відзнаками Острозької академії й Департаменту освіти та науки  Рівненської обласної військової адміністрації.

“Щиро дякую всім колегам! Сподіваємося, що наступного року ми проведемо нашу конференцію під мирним небом України. Щиро вітаю всіх із Днем науки. Бути науковцем – це нелегка праця й іноді ми відчуваємо брак підтримки з боку держави, але сподіваємося, що це скоро зміниться. Нас значно мотивує поклик шукати істину. Наука – це місія, яку ми обрали собі в житті”,

підсумував Дмитро Шевчук.