Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Студенти спеціальності «Громадське здоров’я» організували захід до Всесвітнього дня здорового харчування

16 жовтня 2024 р.

16 жовтня відзначають Всесвітній день здорового харчування. З цієї нагоди студенти спеціальності «Громадське здоров'я» Національного університету «Острозька академія» провели захід, мета якого – проінформувати студентів про здорове харчування, дослідивши вміст нітратів у фруктах й овочах.

Студентка 3-го курсу спеціальності 229 Громадське здоров’я Анна Ярмолюк наголосила, що здорове харчування – це основа нашого фізичного і ментального благополуччя, і цей захід націлений на те, щоб допомогти кожному зробити свідомий вибір на користь свого здоров'я:

«Одна з головних особливостей заходу – можливість перевірити рівень нітратів у своїх улюблених овочах і фруктах. Це надзвичайно важливий аспект, оскільки високий вміст нітратів у продуктах може мати серйозні наслідки для здоров’я. Студенти змогли отримати реальні дані про якість продуктів і дізнатися, як мінімізувати ризики під час їхнього вживання. Це не лише про здоров'я, а й про безпеку харчування. Крім того, студенти змогли отримати інформацію про здорове харчування й дізнатися, які продукти найкраще додавати до свого раціону, щоб підтримувати енергію упродовж дня, і як різноманітність у харчуванні позитивно впливає на всі системи організму».

Студентка 1-го курсу спеціальності 229 Громадське здоров’я Світлана Сінгаєвська зауважила:

«Нітрати знижують вміст вітамінів у їжі, які входять до складу багатьох ферментів, а через них впливають на обмін речовин. Знизити вміст нітратів у продуктах можливо їх кулінарним обробленням: миттям і вимочуванням, відварюванням, смаженням та тушкуванням овочів».

Захід був орієнтований на кожного, хто хотів покращити своє самопочуття, зміцнити імунітет і дбати про себе на довготривалій основі. 

Студентка 1-го курсу спеціальності 229 Громадське здоров’я Вікторія Коваль поділилася враженнями:

«Це був справді цікавий досвід, який дав змогу задуматися про якість продуктів, які ми щодня споживаємо. Мене здивувало, що деякі продукти мали досить високий рівень нітратів, навіть ті, які на вигляд здавалися абсолютно свіжими й екологічними».