Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В НаУОА відбувся круглий стіл, присвячений міжкультурній комунікації

16.05.2024

16 травня 2024 р. відбувся круглий стіл «Міжкультурна комунікація в часи плинної модерності» організований в рамках реалізації проєкту Jean Monnet Module Erasmus+ “European Studies of Intercultural Communication: the EU experience for Ukraine” № 101126800 — EuCultCom — ERASMUS-JMO-2023-HEI-TCH-RSCH. На заході були обговорені теоретичні та прикладні питання різних аспектів міжкультурної комунікації, діалогічний потенціал європейського пограниччя, проблеми культурних конфліктів, геноцидів та етнічних чисток. Учасники круглого столу звернулися до конкретних зразків європейської міжкультурної комунікації, наприклад, до словацько-українського діалогу в умовах російсько-української війни.

«Відбувся один із перших запланованих наукових заходів в рамках реалізації проєкту. Україна дотримується багаторічного вектору європейської інтеграції. Наше суспільство багатокультурне, а традиційні способи комунікації засновані на принципах діалогу та співпраці з іншими культурами, тому європейська комунікативна політика є зрозумілою та органічною для нас. Зараз ми маємо багато викликів, що реально загрожують нашій ідентичності, а успішні європейські зразки допомагають зрозуміти алгоритми взаємодії з європейськими партнерами. Ці та інші питання були обговорені учасниками круглого столу»

прокоментувала координаторка проєкту Марія Петрушкевич.

«Проблеми та явища, які аналізувалися в ході обговорень на круглому столі є дуже актуальними для сьогоденні, вони безпосередньо стосуються сучасних культурних явмщ. Саме тому у сучасному мега-динамічному світі такого великого значення мають рефлексії щодо викликів, які постають перед нами. Ми потребуємо нових думок та ідей, аби ефективно радити собі у новій реальності, тож подібні заходи - вкрай важливі»,

зазначив Олександр Шевчук, один із учасників круглого столу.