Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії обговорили актуальні питання міжнародних відносин

15.05.2024

15 травня 2024 року в рамках XXIX наукової викладацько-студентської конференції «Дні науки» Національного університету «Острозька академія» відбулося засідання секції «Актуальні питання міжнародних відносин».

Серед учасників: викладачі, студенти та аспіранти Національного університету «Острозька академія», члени Наукового товариства історії дипломатії та міжнародних відносин. Модерувала роботу голова секції кандидат історичних наук, доцент кафедри міжнародних відносин НаУОА Наталія Конопка.

Під час виголошення доповідей та обговорень було розкрито різні аспекти актуальних питань міжнародних відносин. Було згадано про конфліктогенність як трансформуючий чинник сучасної системи міжнародних відносин (Наталія Матвійчук), спортивну дипломатію держави Катар на сучасному етапі (Наталія Конопка), перспективи українсько-індійських відносин у контексті повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну (Андрій Вальчишин), військову присутність КНР та США в африканському регіоні як складову геополітичного суперництва держав (Христина Боднаренко), основи політико-економічних відносин російської федерації з Китайською Народною Республікою (Олександр Марилів), іранську ядерну програму як фактор напруги в регіоні та вплив на міжнародну ситуацію в цілому (Ярослав Варін), співпрацю у міжнародних організаціях як механізм реалізації Канадою та США арктичних політик (Анна Гладишко), прояви інформаційної війни рф в Україні в умовах повномасштабної війни у 2022-2024 рр. (Софія Кулаковська), позицію Великої Британії щодо російсько-української війни у 2022-2024 рр. (Вікторія Ельман), політику ЄС щодо України в період російсько-української війни у 2022-2023 рр. (Єлизавета Марченко), співпрацю КНР та держав-членів РСАДПЗ у рамках проекту «Цифровий шовковий шлях» (Тарас Стрихоцький), ядерну зброю у безпековій політиці США, КНР та рф на сучасному етапі (Дарія Кутаєва), економічний аспект двосторонніх відносин Королівства Саудівська Аравія з Федеративною Республікою Німеччина на сучасному етапі (Дмитро Стретович). Частина доповідей була ілюстрована презентаціями. 

Своїми враженнями про участь у засіданні поділився аспірант спеціальності 291 Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії Навчально-наукового інституту міжнародних відносин та національної безпеки НаУОА Тарас Стрихоцький: 

«У секції "Актуальні питання міжнародних відносин" ми обговорювали фактор ядерної зброї у сучасному світі, інформаційні війни, спортивну дипломатію та чимало інших цікавих тем. Крім цього, мені завжди було цікаво тримати руку на пульсі досліджень колег та старших викладачів. Таким чином, можна знайти однодумців із схожими науковими інтересами та почерпнути для себе нові знання. Дні науки - чудовий спосіб покращити власні навички із створення та подачі презентацій. Тому особисто для мене Дні науки давно є щорічною корисною науковою подією».