Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії відбулася акція «Спортивний ранок»

13.09.2024

До Дня фізичної культури і спорту 12 вересня кафедра громадського здоров'я та фізичного виховання НаУОА організувала проведення загальноуніверситетської акції популяризації здорового способу життя «Спортивний ранок». 

Старший викладач кафедри громадського здоров'я та фізичного виховання Олександр Марченко зауважив:

«Увесь цей тиждень в Острозькій академії присвячений Дню фізичної культури і спорту. Щорічно руханка проводиться на університетському стадіоні, але у зв’язку з воєнним станом і можливими обстрілами цьогоріч ми проводимо її в онлайн-форматі. Дякуємо Збройним силам України за те, що можемо сьогодні організувати такий захід у стінах університету».

В Острозькій академії здоровий спосіб життя популяризується з першого дня її заснування. Це вже стало своєрідною візитною карткою університету. Також у виші існують спеціальні премії і гранти для студентів, які ведуть здоровий спосіб життя й займаються спортом.

«Вважаю, що ви усвідомлюєте важливість фізичної культури і спорту у власному житті. Саме вам за декілька років після завершення навчання в Острозькій академії доведеться працювати на користь України. Переконаний, що наша перемога буде незабаром і держава потребуватиме молодих, здорових, енергійних, сильних, витривалих українців, які будуватимуть її. Фахівці й професіонали кафедри громадського здоров'я та фізичного виховання пропонують різноманітні гуртки й секції для вас. Тому долучайтеся. Бажаю всім плідної руханки!»

зазначив доктор психологічних наук, професор, новообраний ректор НаУОА Едуард Балашов.

Студентка 1-го курсу економічного факультету Дар’я Журавська поділилася враженнями: 

«Руханка була досить цікавим досвідом для мене. Із самого ранку, зазвичай, я відчуваю втому й сонливість, але після сьогоднішніх вправ мій настрій і самопочуття покращились та я отримала заряд енергії для навчання. Це цікава й корисна традиція. Обов'язково буду проводити для себе такі руханки кожного дня».