Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії відбулася психотренінгова зустріч для студентів

12.09.2024

12 вересня в Національному університеті «Острозька академія» відбулася психотренінгова зустріч із метою ознайомлення студентів із техніками зняття фізичної напруги, вправами для відволікання від тривожних думок і методами розслаблення.

Спікери: керівник психологічної служби НаУОА, практичний психолог Вадим Любомирський, а також студентка 1-го курсу спеціальності «Психологія» Вікторія Дзісяк.

Під час зустрічі спікери розповіли про важливість саморегуляції і зниження напруги; зв’язок між тілом і психікою, вплив фізичної напруги й тривоги на загальне самопочуття; зв’язок між стресом, тілом й емоціями, симптоми стресу; роль уваги у стресі й тривожних думках. 

«Низка психотренінгових зустрічей спрямована на те, щоб сформувати молодь, свідому до свого ментального здоров'я. Без знань технік саморегуляції люди стають вразливими до впливу зовнішніх стресогенних факторів. Наше завдання - надати студентам всі інструменти й необхідні навички, щоб вони могли керувати своїми емоціями, направляти думки в правильне русло й загалом піклуватися про своє фізичне здоров'я та здоров’я інших»,

зазначив Вадим Любомирський.

Також під час заходу студенти мали можливість дізнатися про практичні інструменти для самостійного використання у стресових ситуаціях.

Враженнями від участі поділився студент 1-го курсу спеціальності «Реклама та PR» Михайло Сауляк:

«Тренінг пройшов атмосферно й комфортно для всіх, що сприяло більшому зануренню в практики для зменшення стресу. Якість викладання теоретичного матеріалу - чудова. Хоч я і займаюся самостійно дослідженнями на подібні теми, але дізнався багато нової інформації. Важливими були й практики дихання, а також глибокого занурення у своє внутрішнє самовідчуття задля перебування в моменті й відчуття свого тіла. Вважаю, що кожна свідома людина повинна досліджувати й практикувати такі речі».