Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії відбувся семінар “Бібліотечні інформаційні ресурси: підтримка науки, освіти, досліджень”

12.09.2024

З розвитком інформаційних технологій роль бібліотеки значно зростає, а інформаційні ресурси відіграють ключову роль у підтримці освітніх та наукових процесів, сприяючи розвитку досліджень і розширенню знань.

Зокрема, Наукова бібліотека Національного університету “Острозька академія” пропонує широкий спектр електронних ресурсів, що включають доступ до міжнародних баз даних, наукових журналів, електронних книг та навчальних матеріалів. Це дозволяє студентам, викладачам та науковцям отримувати актуальні знання і швидко знаходити необхідну інформацію для досліджень.

11 вересня в Національному унверситеті “Острозька академія” відбувся семінар “Бібліотечні інформаційні ресурси: підтримка науки, освіти, досліджень” з метою ознайомлення з можливостями ефективного використання ресурсів для науковців, викладачів та аспірантів.

Спікери – Директорка Наукової біблотеки НаУОА Галина Цеп’юк, завідувачка сектору читальних залів Оксана Кравченко.

Директорка Наукової біблотеки НаУОА Галина Цеп’юк зазначила:

"Наш семінар спрямований на розкриття сервісів та ресурсів, які підтримує, розвиває та адмініструє бібліотека. Нині інформаційне забезпечення освітнього процесу базується як на традиційних, так й електронних ресурсах, що дає змогу досліднику використовувати їх. 

Також, особливу увагу звернули на авторські профілі науковців, та їх введення і підтримку в актуальному стані. Адже, наукометричні бази забезпечують облік публікацій науковців, статистику їх цитованості і впливають на рейтинги установи".

Галина Цеп'юк представила систему LitPro, яка є відображає книгозабезпеченість спеціальностей з генерацією відповідних звітів, а також поділилася інформацією про університетський репозитарій Eprints, що забезпечує відкритий доступ до наукових досліджень університету.

Крім цього, Оксана Кравченко розповіла про наукометричні показники, пояснивши їх значення та роль для оцінки наукових публікацій і досліджень.

Упродовж заходу учасники мали змогу поставити запитання та отримати вичерпні відповіді від фахівців. Також були надані рекомендації щодо пошуку та використання наукової інформації в контексті їхніх досліджень.