Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Студенти Острозької академії взяли участь у проєкті «Вартові громадського здоров’я»

11.07.2024

У межах проєкту «Вартові громадського здоров’я» започатковано низку заходів щодо популяризації нової спеціальності 229 «Громадське здоров’я» галузі знань 22 «Охорона здоров’я». 

Зокрема участь у цьому проєкті взяли студенти й викладачі кафедри громадського здоров’я та фізичного виховання Національного університету «Острозька академія», які поділилися досвідом навчання на спеціальності «Громадське здоров'я» й інноваційними освітніми методиками Острозької академії.

Завідувач кафедри громадського здоров’я та фізичного виховання НаУОА, доктор медичних наук, професор Ігор Гущук зазначив:

«Попри те, що нова спеціальність 229 «Громадське здоров’я» галузі знань 22 «Охорона здоров’я» стартувала з 2017 року, до цього часу вона мало відома в суспільному житті нашої країни. Тому в межах проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров'я», який вже декілька років впроваджується в Україні, розпочато комунікаційну кампанію з метою підвищення престижу роботи у сфері ГЗ. Передбачається збільшити поінформованість цільової аудиторії, абітурієнтів і студентів про цю сферу, продемонструвати широкий спектр професій ГЗ. Основна місія випускників за спеціальністю 229 «Громадське здоров’я» - стояти на захисті життя і здоров'я нації й людства загалом через оцінку наявних і потенційних ризиків для населення та ефективну протидію/попередження таким загрозам. У найближчій перспективі і в майбутньому це буде одна із самих благородних і затребуваних професій». 

Переглянути відео «Як Острозька академія створила потужну кафедру громадського здоров'я?» можна за покликанням.