Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Острозька академія підписала Меморандум про співпрацю з Університетом Огайо

10.10.2024

Упродовж 5-8 жовтня доктор психологічних наук, професор, помічник ректора з міжнародного співробітництва і фандрайзингу НаУОА Едуард Балашов перебував із робочим візитом у партнерському місті Острога Ейтенсі (штат Огайо, США).

Під час поїздки відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між Національним університетом «Острозька академія» та Університетом Огайо.

«Підписання Меморандуму про співпрацю з Університетом Огайо є важливим кроком для розширення міжнародних зв'язків Острозької академії. Це відкриває нові можливості для академічного обміну, спільних досліджень і взаємного навчання між нашими університетами. Особливо важливо, що ця співпраця відбувається в час, коли українські університети демонструють свою стійкість і здатність до адаптації у складних умовах війни. Ми вдячні нашим американським партнерам за підтримку й готовність до взаємодії»,

зазначив Едуард Балашов.

Також пан Едуард відвідав засідання міської ради Ейтенсу, під час якого висловив слова подяки за підтримку Острозької академії, ефективне партнерство між Острогом й Ейтенсом. 

Крім того, Едуард Балашов взяв участь у панельній дискусії, де доповів учасникам заходу про резилієнтніcть українських університетів під час російсько-української війни.

«Мені було надзвичайно приємно відвідати засідання міської ради Ейтенсу. Співпраця між Острогом та Ейтенсом є прикладом того, як міжнародні партнерства можуть бути ефективними та взаємовигідними, навіть у складні часи. Ми цінуємо цей зв’язок і віримо, що разом зможемо досягти ще більшого в освітньому та науковому просторі»,

додав Едуард Балашов.

До слова, в лютому Острозьку академію відвідав мер міста Ейтенс Стів Паттерсон. Він прочитав студентам лекцію «Місцеве самоврядування у Сполучених Штатах Америки», закцентував увагу на українсько-американській співпраці, особливостях ефективного співробітництва між містом й університетом, можливостях у навчанні в Університеті Огайо й зокрема майбутній співпраці між університетами.