Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Острозька академія долучається до програми «Самодопомога Плюс»

05.09.2024

У сучасних реаліях, коли українське суспільство зіштовхується з безпрецедентними викликами, особливо важливим є питання психічного здоров'я. Війна, повсякденний стрес і пережиті травматичні події залишають глибокий відбиток на кожному з нас. У такі моменти з'являється гостра потреба в ефективних механізмах підтримки й подолання стресу.

Національний університет «Острозька академія», розуміючи важливість таких ініціатив, активно долучається до важливих заходів у сфері психічного здоров'я, зокрема до програми «Самодопомога Плюс», яка є частиною Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки, ініційованої Першою леді України Оленою Зеленською, Всесвітньою Організацією Охорони Здоров’я у співпраці із проєктним офісом та партнерами, які працюють над підсиленням потенціалу в Україні у сфері стрес-менеджменту.

Ця програма має на меті допомогти українському суспільству впоратися зі стресом, викликаним війною й попередити розвиток психічних розладів.

Старша викладачка кафедри психології Єлизавета Тимощук і керівник психологічної служби НаУОА Вадим Любомирський вже успішно пройшли навчання, отримали сертифікати та тепер готові ділитися набутими навичками з академічною спільнотою. Тому упродовж вересня та жовтня НаУОА активно долучиться до реалізації тренінгової програми.

У процесі реалізації програми будуть проводитися тренінги-навчання фасилітаторів, які зможуть набути необхідні навички для підтримки інших. Важливість програми полягає у її здатності створити мережу підтримки, яка допоможе людям подолати складні ситуації та зберегти психологічну стійкість.

«Самодопомога Плюс» є науково обґрунтованим курсом. Він спрямований на те, щоб допомогти дорослим людям у несприятливих умовах навчитися керувати своїм стресом. Формат курсу включає аудіозаписи та ілюстрований посібник, що робить його доступним для широкого кола учасників. Розробку та впровадження програми координує Міністерство охорони здоров’я України у тісній взаємодії з українськими та іноземними фахівцями. Ініціатива реалізується за підтримки Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Курс буде безоплатним для всіх охочих з академічної спільноти. Крім цього, кожен отримає можливість не лише здобути нові знання, а й зробити важливий внесок у зміцнення нашого суспільства.

Віримо, що разом ми зможемо подолати всі виклики і сприяти створенню більш стійкого суспільства, адже турбота про людей – це невід'ємна основа людської підтримки, бо разом ми стаємо сильнішими в ці складні часи.