Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Помічник ректора з міжнародного співробітництва і фандрайзингу Едуард Балашов взяв участь у конференції «Роль університетів у післявоєнному відновленні України»

09.07.2024

Упродовж 4-5 липня помічник ректора з міжнародного співробітництва і фандрайзингу Національного університету «Острозька академія», доктор психологічних наук, професор Едуард Балашов у межах виконання проєкту «UK-Ukraine Twinning» взяв участь у другій міжнародній конференції «Роль університетів у післявоєнному відновленні України». Захід організований Cormack Consultancy Group на базі Академії фінансів і бізнесу «Вістула» (Варшава, РП).

Під час конференції обговорювали виклики у сфері вищої освіти України, сталий розвиток ЗВО в умовах кризи, міжнародні рейтинги університетів, роль і внесок університетів у відновлення, реконструкцію й модернізацію України, а також підсумки досягнень проєкту UK Twinning.

«Під час конференції ми мали можливість почути бачення заступника Міністра освіти і науки України п. Михайла Винницького щодо місії сучасного університету, який має стати інноваційним, інтелектуальним й інтегрованим центром якісного навчання та дослідження, що створює нові знання. Радниця Голови Фонду Президента України з підтримки освіти, науки та спорту п. Ольга Будник визначила пріоритетним завданням входження університетів України до топ-10 світових рейтингів, відкриття міжнародних програм подвійних дипломів і підкреслила важливість співпраці між владою, бізнесами, громадою за участю закладів освіти, що допоможе зміцнити резилієнтність суспільства загалом»,

зазначив Едуард Балашов.

Пан Едуард додав, що співпраця Острозької академії з партнерським університетом Сент-Ендрюс в межах проєкту UK Twinning є дуже плідною. Уже реалізовано низку спільних науково-дослідних і навчальних проєктів. 

«Під час конференції мав змогу зустрітися з Ректором університету Сент-Ендрюс п. Дейм Селлі Мепстоун і фахівцем відділу глобальних партнерств п. Херріет Шерідан й обговорити подальшу співпрацю. У найближчих планах обговорення можливостей започаткування програми подвійних дипломів і спільна заявка на участь у конкурсі від British Council під назвою Early Career Researcher Network (ECRN)»,

зауважив Едуард Балашов.

Також у результаті перемовин із ректором Академії фінансів і бізнесу «Вістула» п. Вавжинцем Конарським обговорили започаткування співпраці Острозької академії з Академією «Вістула», яка незабаром розпочнеться з підписання угоди про академічну співпрацю.

До слова, програма «UK-Ukraine Twinning», започаткована Cormack Consultancy Group і спрямована на розвиток співпраці між українськими й британськими університетами.