Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Острозька академія – у рейтингу університетів за популярністю серед абітурієнтів

02.08.2024

Національний університет “Острозька академія” –  перший заклад вищої освіти у Східній Європі, один із  найпрестижніших освітніх установ України, продовжує утримувати позиції серед провідних університетів України.

Відповідно до опублікованих інформаційною системою «Вступ.ОСВІТА.UA» даних, Острозька академія увійшла до ТОП100 українських ЗВО, посівши 44 місце у рейтингу ЗВО за кількістю поданих заявок абітурієнтів, що є свідченням великої популярності та довіри з боку вступників. 

Помічниця ректора з освітнього менеджменту, відповідальна секретарка приймальної комісії Марія Матвійчук зауважила: 

«Загалом в Україні абітурієнтів цьогоріч менше на 33 %, ніж у 2023 році. Однак, у Національному університеті «Острозька академія» у 2024 році ми маємо зростання кількості заяв вступників першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, які вступають на основі ПЗСО на НРК5 на 574 заяви у порівнянні із минулим роком. Безумовно, в умовах війни, зростання кількості вступників для університету – це показник довіри до закладу і вступників, і їхніх батьків.

Довіра є тому, що університет надає якісні освітні послуги, ніколи не мав і не матиме будь-яких проявів корупції, сприяє працевлаштуванню свої випускників і має від останніх лише позитивні відгуки, провадить активну волонтерську діяльність, і другий рік поспіль надає освітні гранти для вступників контрактної форми навчання, де покриває від 30 до 100% вартості навчання.

Маємо надію, що Вступна кампанія 2024 року буде успішною на всіх рівнях вищої освіти, і збільшення кількості заяв вступників вплине на зростання чисельності здобувачів в університеті».

Станом на 1 серпня 2024 року до Острозької академії було подано 3627 заяв  від вступників для здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти. Зокрема, заяви подано абітурієнтами, які вступають на основі повної загальної середньої освіти. Ці заяви стосуються здобуття рівнів бакалавра за всіма формами навчання: денною та заочною. Інформаційна система Вступ.ОСВІТА.UA публікує поточні рейтинги абітурієнтів від усіх університетів, інститутів, академій, коледжів і технікумів України, що здійснюють прийом абітурієнтів для здобуття ступенів фахового молодшого бакалавра, молодшого бакалавра, бакалавра та магістра.

“Я завжди мріяв вступити до Острозької академії. Подання документів до цього престижного закладу було для мене великою честю і важливим кроком на шляху до моєї мрії. Острозька академія відома своїми високими академічними стандартами й інноваційними підходами до навчання, що забезпечує студентам якісну освіту та всебічний розвиток. Я з нетерпінням чекаю на початок навчання у цьому університеті, адже впевнений, що він стане для мене не лише місцем здобуття знань, але й другою домівкою, де я знайду нових друзів, розкрию свій потенціал та зроблю важливий крок до своєї мрії”,

поділився враженнями абітурієнт Роман Антонюк.

Популярність Острозької академії серед абітурієнтів свідчить про високий рівень надання якісної освіти, що відповідає сучасним вимогам ринку праці. Інноваційні підходи до навчання та активна наукова діяльність роблять академію привабливим вибором для молоді, яка прагне досягти успіху у своїй професійній кар'єрі.

Острозька академія забезпечуючи якісну освіту й виховуючи майбутніх лідерів, завжди відкрита для тих, хто прагне досягти нових вершин у своєму житті й кар'єрі.

Творімо разом успішне майбутнє для нашої Батьківщини!