Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Офіційні результати виборів ректора університету: інформаційне повідомлення

09.05.2024

Організаційний комітет із проведення виборів ректора Національного університету «Острозька академія» повідомляє про результати виборів, що відбулися 8 травня 2024 року. Вибори було організовано відповідно до Закону України «Про вищу освіту», Методичних рекомендацій щодо особливостей виборчої системи та порядку обрання керівника закладу вищої освіти, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 05 грудня 2014 року № 726.

До списку виборців, які мають право брати участь у виборах ректора Національного університету «Острозька академія» було внесено 226 осіб, для яких було виготовлено в присутності кандидата на посаду ректора та спостерігачів, які були акредитовані в установленому порядку, виборчі бюлетені для голосування в кількості 226 шт.

За результатами таємного голосування, за кандидата на посаду ректора Національного університету «Острозька академія» Балашова Едуарда Михайловича проголосувало 186 осіб, що складає 82,3 % (із 226) виборців.

Згідно з частиною 3 статті 42 Закону України «Про вищу освіту» на посаду ректора Національного університету «Острозька академія» обрано доктора психологічних наук, професора Балашова Едуарда Михайловича.

Вибори відбулися у відповідності до норм чинного законодавства на високому організаційному рівні з дотриманням принципів законності, демократичності, гласності, відкритості та прозорості.