Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Острозька академія реалізовуватиме проєкт підтримки шпиталів

05.12.2023

Із початку повномасштабного російського вторгнення Острозька академія надає допомогу українським військовим. Упродовж цього непростого періоду професорсько-викладацький склад і працівники університету здійснюють грошові пожертви на армію, закуповують необхідну техніку й одяг, відправляють продукти харчування й ліки. Студенти організовують благодійні заходи й також долучаються до зборів коштів на ЗСУ.

Зокрема в межах співпраці оперативне командування «Захід» і Національний університет «Острозька академія» продовжують реалізацію проєкту підтримки поранених воїнів, які проходять курс лікування у шпиталі Запоріжжя.

Докторка психологічних наук, професорка, проректорка з навчально-виховної роботи НаУОА Руслана Каламаж зазначила:

«Острозька академія продовжує допомагати пораненим українським захисникам, які перебувають у шпиталях. Тому ми оголошуємо збір допомоги: їжі, солодощів, фруктів, засобів гігієни, теплих речей. Також важливою є і моральна підтримка, а саме листівки й побажання до Різдва. Запрошуємо інститути й факультети долучитися до цього збору й підтримати наших воїнів. Ми переживаємо за них і хочемо, щоб вони теж відчули дух Різдва, нашу підтримку і якнайшвидше одужали».

Помічниця ректора з освітнього менеджменту, відповідальна секретарка Приймальної комісії Юлія Харчук зауважила:

«Щиро вдячні всім, хто долучиться до збору допомоги для наших мужніх, незламних захисників і захисниць. Хай зібрані дружньою студентсько-викладацькою академічною родиною подаруночки додадуть сил і натхнення нашим героям для швидкого одужання. Хай кожен український воїн відчує нашу турботу й безмежну вдячність. У єдності наша сила! Разом переможемо!»

До слова, 5 грудня весь світ відзначає Міжнародний день волонтерів або Міжнародний день добровольців в ім'я економічного та соціального розвитку. Свято заснували в 1985 році з ініціативи Генеральної Асамблеї ООН. У «сучасній Україні волонтерський рух розпочався в 90-х роках, а офіційно його визнали 10 грудня 2003 року постановою Кабінету Міністрів».